Flash News

Ditari i Opozitës

PS u largua nga komisioni, Salianji: Po mbrojnë një grup kriminal që ndërhyn në TIMS

PS u largua nga komisioni, Salianji: Po mbrojnë një grup kriminal

Kryetari i Komisionit Hetimor i TIMS-it, Ervin Salianji ka dalë në një deklaratë për mediat për të komentuar largimin e mazhorancës nga mbledhja e zhvilluar dje.

Salianji tha për mediat se PS po tenton të krijojë një barrikadë për të mbrojtur një grup të pretenduar kriminal që dyshohet se mund të ketë ndërhyrë në të dhënat e sistemit TIMS.

Deputeti demokrat shtoi se socialistët u sollën si skutha njësoj siç kanë vepruar me vjedhjen e të dhënave nga TIMS.

Salianji: Sot po del sërish dëshmitar , nuk duhet të bëjë kërkesa për informacion, është e qartë dhe i kristalizuar shqetësimi që ka PS dhe barrikadimi për të mbrojtur një grup të pretenduar kriminal që është vendosur për të ndërhyrë në sistemin TIMS, është vërtetuar me akt ekspertim, duhet të ishim në kushtet e urgjencës për të bërë hetim parlamentar të shpejtë, të firmosura nga unë kërkesa drejtuar kryeministrit, ministrit, drejtorit të policisë, autoritete të informacionit të klasifikuar PS kërkon të korrektojmë kërkesat e depozituara nga ekspertët, po ju vendos se çfarë KA ndodhur mbledhjen e kaluar, për këto kërkesa kemi marrë vendim të ndërmjetëm.

Të depozitojnë kërkesat tona për informacion, dot s’do të përballen , ndërhyrje e paprecedentë, në asnjë vend të botës së tretë. Bëhet fjalë jo vetëm për të dhënat e shqiptarëve por edhe të huajt që hyjnë në Shqipëri, nuk duhet të bien në dorën e bandave kriminale, ky komision duhet t’i shkojë deri në fund hetimit. Rast i paprecedentë, si skutave, për të mos e thënë si skuth njësoj siç është bërë në të dhënat e TIMS për qëllime kriminale. Veprimtari kriminale.

Të fundit