Flash News

Ditari i Opozitës

Rritja e çmimit të energjisë, Tabaku: Preken 100 mijë familje në periudhën më të vështirë të krizës

Rritja e çmimit të energjisë, Tabaku: Preken 100 mijë

Deputetja demokrate, Jorida Tabaku dënon rritjen e çmimit të energjisë, në një kohë kur familjet shqiptare po përballen me një krizë të vështirë ekonomike.

Ajo thotë se nga rritja e çmimit preken 100 mijë familje, duke theksuar se kosotoja shtesë për blerjen e energjisë duhet të përballohej nga buxheti i shtetit.

Demokratja nënvizon se qeveria ka vendosur tarifën më të lartë të rajonit për energjinë elektrike, 42.8 lek/KWh. Më tej thekson se është e papranueshme që kjo të transferohet në xhepat e qytetarëve.

Reagimi i plotë:

Enti Rregullator Energjisë me një vendim abuziv rriti çmimin e energjisë elektrike për 100 mijë familje!

Në periudhën më të egër të krizës, në periudhën më të vështirë të krizës ku kemi një rritje të përgjithshme çmimesh përgjigjia nuk është rritja e taksave dhe tarifave. Qeveria shqiptare duhet të mbante kostot në buxhetin e shtetit.

500 mln euro janë shpenzuar në sektorin e energjisë elektrike dhe do të justifikonin çdo nevojë që do kishte ky sektor. E papranueshme që kriza e korrupsionit dhe kriza arrogancës të transferohet në xhepat e qytetarëve. Qeveria ka vendosur tarifën më të lartë të rajonit për energjinë elektrike. 42,8 lek/KWh.

Tarifa e dytë më e lartë është 12 lek/KËh në Kosovë gjatë natës. 4 herë më e vogël. E papranueshme që kjo të transferohet në xhepat e qytetarëve.

 

Të fundit