Flash News

Ditari i Opozitës

Rritja e pagave, deputeti i PD: Nuk është reformë, por shpërndarje parash

Rritja e pagave, deputeti i PD: Nuk është reformë, por

Deputeti i PD, Ferdinand Xhaferaj komentoi vendimin e sotëm të miratuar në Kuvend për rritjen e pagave për deputetët dhe ministrat.

Ai u shpreh në studion e Debat në A2 CNN se nuk kemi të bëjmë me një reformë, por shpërndaje parash.

“Qeveria e quan reformë, por a kemi vërtetë të bëjmë me reformë apo thjesht kemi të bëjmë me shpërndarje të ardhurash. Nuk u shpërndanë para në bazë të pozicionit që mbahet në administratë. Këtu janë 189 mijë nëpunës që do të kenë rritje pagash. Pjesë e piramidës së pagave u bënë edhe deputetët. Por e rëndësishme është nëse kishim një reformë që mund t’i vlejë Shqipërisë?

Nuk është bërë asgjë më shumë dhe asgjë më pak, se në karriget e ndryshme të nëpunësve janë çuar zarfe që nga muaji maj do të marrin më shumë se sesa kanë marrë, pa e ditur fare se ata që qëndrojnë sipër atyre karrigeve, që mund të jenë nëpunës, shefa e drejtorë, e meritojnë këtë rritje pagash apo jo. Pa ditur fare sesi kanë shërbyer. Kemi të bëjmë katërcipërisht me shpërndarje parash”, tha deputeti i PD.

Ai shtoi se fillimisht duhet të ishte rritur paga minimale dhe pensionet dhe më pas të kishte kaluar në këtë kategori.

Të fundit