Flash News

Ditari i Opozitës

Ruli përsërit thirrjen ndaj Berishës: Jo domosdoshmërisht i duhet një xhaketë politkani për të dhënë influencë

Ruli përsërit thirrjen ndaj Berishës: Jo domosdoshmërisht i
Anëtari i Komisionit të Vlerësimit të Kandidatëve në PD, Genc Ruli

Anëtari i Komisionit të Vlerësimit të Kandidatëve në Partinë Demokratike, Genc Ruli në një intervistë me gazetarin Alfred Lela në “Politik-On” në RTV Ora komentoi raportin e tij me ish-kryeministrin dhe liderin historik të PD-së Sali Berishën dhe mospajtimin që ka patur kohët e fundit me të, pas deklaratës se Berisha duhet të tërhiqet nga politika aktive.

Ruli tha se raporti i tij me Berishën ka qenë interesant që nga fundi i  viteve ’90, por Nuk ka kaluar gjithmonë në një përqafim rozë për shkak të pozicioneve kundërshtuese që kanë patur.

Ai përsëriti edhe njëher thirrjen ndaj Berishës se jo domosdoshmërisht i duhet një xhaketë politikani që të japë influencën e tij.

“Raporti im me Berishën është interesant që nga fundi i  viteve ’90 që themeluam PD-në dhe deri më sot. Nuk ka kaluar gjithmonë në një përqafim rozë, kemi qenë njerëz në pozicione mjaft kundërshtuese, ndoshta dhe agresive me njëri-tjetrin.

Por, dua të them që unë në zgjedhjet, vendimet, qëndrimet, deklarimet e mia politike, ndjesitë dhe emocionet personale të fyerjes të nxehjes që njeriu i ka dhe i ka me të drejtë, nuk i kthejmë në qëndrime politike. Qëndrimet politike vijnë në momentin kur të është qetësuar dhe urtësuar mendja.

Kur i përmenda në mënyrë figurative që ka lavdi sa për dy jetë dhe i thoja që është një figurë që rrezaton nga ai pozicion që është, nuk është gjithmonë e nevojshme që të veshi uniformën e politikanit. Ai ngelet gjithmonë njeriu, që sidomos e djathta tradicionale tek PD-ja ka një influencë të madhe dhe atë influencë e jep në çdo mënyrë tjetër duke dalë në televizor, duke dhënë deklarime, etj, jo domosdoshmërisht i duhet një xhaketë politikani, që sot e vesh edhe një politikan i ri.

Ka arritur në atë pozicion që e ka të qartë që ta bëjë të lexueshme për një shumicë atje poshtë se çfarë do ai, çfarë kërkon nga ky elektorat dhe çfarë misioni do t’iu ushtrojë ky elektorat”, shkruan Ruli.

Të fundit