Flash News

Ditari i Opozitës

Seanca e Butrintit në Kushtetuese, Zhupa: Do ndjekim çdo hap institucional, brenda dhe jashtë vendit

Seanca e Butrintit në Kushtetuese, Zhupa: Do ndjekim çdo hap

Në pritje të nisjes së seancës gjyqësore në Gjykatën Kushtetuese për Parkun Kombëtar të Butrintit, deputetja demokrate Ina Zhupa tha për mediat se me projektligjin e qeverisë Butrintit i cenohet pozita e tij në UNESCO.

Zhupa u shpreh se i besojnë Kushtetueses, por nuk do të tërhiqen dhe do ta ndjekin çështjen në çdo hap brenda dhe jashtë vendit.

"Nëse Kushtetuesja bën interesat që i interesojnë një shteti tjetër, atëherë Butrinti rrezikon territorin… Butrinti në këtë koncesion cënohet se nuk do jetë më pozita e tij në UNESCO. Rasti që solli Kuvendi, ku tha se në Drezen është ndërtuar pavarësisht që ishte në UNESCO por harroi që pasi ndodhi kjo u hoq nga UNESCO.

Ne kemi besim tek gjykimi kushtetues, pavarësisht kërkesës që kemi bërë për përjashtimin e 3 gjyqtarëve. Besoj se Gjykata do qëndrojë në standardin që ka krijuar vetë. Ne nuk do tërhiqemi dhe do ndjekim çdo hap institucional, brenda dhe jashtë vendit", u shpreh Zhupa.

Të fundit