Flash News

Ditari i Opozitës

Shtyhet publikimi i të dhënave të cens-it, Spaho: Po ushtrohet presion që të ‘fryhet’ popullsia

Shtyhet publikimi i të dhënave të cens-it, Spaho: Po  ushtrohet

Të dhënat e Cens-it të popullsisë dhe banesave nuk do të publikohen në 19 qershor. Nga Komisioni për Ekonominë dhe Financat, deputeti demokrat Edomond Spaho akuzoi se shtyrja e afateve të publikimit të rezultateve të Cens-it po ndodh për të rritur artificialisht numrin e popullsisë.  

“Ndaj INSTAT-it po ushtrohet presion që nga 2.74 milionë banorë që kanë qenë me regjistrimin e fundit, me këtë regjistrim ta nxjerri 2.65 milionë banorë ndërkohë që numri real i popullsisë është nën 2 milionë banorë”, tha Edmond Spaho, deputet i Partisë Demokratike.

 

Të fundit