Flash News

Ditari i Opozitës

Tabaku: Bujqësia po korr vizionin e cunguar socialist dhe sistemin e korruptuar

Tabaku: Bujqësia po korr vizionin e cunguar socialist dhe sistemin e

Në një postim në rrjetet sociale deputetja e PD, Jorida Tabaku, është shprehur se bujqësia shqiptare ka një rritje 0Z5 dhe bujqit sot vuajnë krizën ë një vizioni ekonomik të cunguar të socialistëve por edhe sistemin e korruptuar me të cilin ata pasurohen në kurriz të bujqësisë. Tabaku në videon e saj tregon se bujqësia është në këtë gjëndje si pasojë e këtyre politikave dhe një sistemi që takson punën dhe nuk e mbështet atë ndërkohë që merret me tenderime dhe koncesione që nuk i japin jetë dhe zhvillim ekonomisë.

Më pas ajo sjell shembullin se si edhe milionat e turistëve që kanë ardhur në Shqipëri nuk kanë sjellë asnjë  të ardhur shtesë për bujqësinë që sipas vetë shifrave është në një stanjacion ekonomik që dëshmon sistemin e korruptuar që po gërryen të ardhurat e shqiptarëve.

Fjala e Tabakut: 

Mirëmëngjes dhe të dielë të mbarë! Jemi në muajt e bujqësisë kur në fakt tani është koha për të korrur atë që është mbjellë. Po çfarë është duke korrur bujqësia shqiptare?  Po korr eksporte zer. Një rritje ekonomike 0% e pandryshuar në tre vitet e fundit, mungesën e fondeve të IPARD.  Dhe reflekton një sistem (të korruptuar) që ekziston në çdo sektor. Ajo që ndodhi me fondet e IPARD është pasqyra më e mirë e qeverisjes socialiste; korrupsion me fonde që në këtë rast janë dhe të BE, korrupsioni në tenderime,  në koncesione. Në ndarjen e të mirës publike. të parasë publike. pastrimi i parave, favoritizmi, përqëndrimi në pak duar që është duke reflektuar në një rritje 0 në një nga sektorët më të rëndësishëm të ekonomisë. Të një sektori që sot duhet të kapte qiejt dhe duhet të kishte prodhuar një rritje si pasojë e rritjes së turistëve në vend.  Por korrupsioni është duke e penguar këtë sektor që të zhvillohet dhe është duke penguar njerëzit e punës që derdhin djersën në fushë të kenë një shpërblim, të kenë të ardhura shtesë në xhepin e tyre. Ky është shembulli më i mirë dhe reflektimi më i mirë se si jo vetëm politikat e gabuara; se si jo vetëm mbështetja e munguar por edhe korrupsioni e pengon një sektor kyç të zhvillohet. Tashmë është koha ta ndryshojmë këtë sistem. Ka ardhur koha që të kemi jo vetëm një shpërndarje të mirë të parasë publike por të kemi një luftë ndaj korrupsionit e cila  që nuk e lejon të zhvillojë rritjen në sektorë kyç të ekonomisë.

Të fundit