Flash News

Ditari i Opozitës

Tabaku: Maxhoranca nuk e ka lartësinë morale për ta luftuar korrupsionin

Tabaku: Maxhoranca nuk e ka lartësinë morale për ta luftuar

Deputetja e PD, Jorida Tabaku ka reaguar një ditë pas bojkotit të PS në KKIE mbi projektrezolutën e propozuar nga mazhoranca në luftën kundër korrupsionit.

Në rrjetet sociale, deputetja argumenton se mazhoranca nuk ka ndonjë atribut më shumë se sa PD për të drejtuar luftën kundër korrupsionit, nisur nga gjendja aktuale e qeverisë dhe gjithashtu edhe ligjet me porosi të mirataura nga PS.

Për deputetetn e PD lufta kundër korrupsionit duhet me patejtër që të fokusohet tek shqiptarët dhe të ketë opozitën në këtë përpjekje të vonuar të mazhorancës dhe parlamentit.

"Ditën e hënë parlamenti do të miratojë një rezolutë për luftën ndaj korrupsionit. A është lufta ndaj korrupsionit çështja e një rezolute që mund të shkelet me dy këmbë si shumë të tjera?

Apo ka qenë çështje e një vullneti politik që deri më sot nuk ka ekzistuar? A e ka lartësinë morale mazhoranca që të jetë në krye të kësaj lufte dhe të marrë flamurin e luftës ndaj korrupsionit? Në mënyrë absolute jo! Në emër të opozitës kemi dorëzuar vijëmisisht ligje për të parandaluar korrupsionin.

Për atë korrupsion që sot, fatkeqësisht është kthyer në një korrupsion endemik, që po shtrihet në gjithë ekonominë, po largon të rinjtë nga Shqipëria dhe që po e përqëndron ekonominë në pak duar. Maxhoranca nuk besoj se e ka lartësinë morale për ta luftuar korrupsionin.

Procesi i integrimit është një proces gjithëpërfshirës. Një proces që duhet të ketë bashkëdakordësi. Dhe kjo smund të bëhet njëanshmërisht nga ato që sjellin ligje në parlament pa asnjë procedurë, ligje të porositura. Ligje që nuk e luftojnë korrupsionin por e stimulojnë korrupsionin. Për këtë arsye besoj që lufta kundër korrupsionit duhet të kthehet në një prioritet kombëtar dhe duhet që opozita të jetë pjesë e saj patjetër", shkruan Tabaku. 

Të fundit