Flash News

Ditari i Opozitës

Tatimi i profesioneve të lira, Tabaku në Kushtetuese: Barrë e padrejtë që shtrenjton jetën e shqiptarëve

Tatimi i profesioneve të lira, Tabaku në Kushtetuese: Barrë e

Deputetja e PD, Jorida Tabaku së bashku me deputeten Koliqi dhe këshilltarin ligjor Logu i janë drejtuar sot Gjykatës Kushtetuese pasi në kalendar ka qenë data e parashtrimit të argumenteve të tjera në lidhje me padinë e depozituar nga grupi parlamentar I PD-së dhe gjithashtu edhe nga grupet e interesit për të kundërshtuar vendosjen e taksës së profesionistëve të lirë që ato e konsiderojnë antikushtetuese.

Në deklaratën për media mbajti pas daljes nga Gjykata Kushtetuese, Tabaku u shpreh se në dyert e gjykatës janë dorëzuar dokumente të tjera që provojnë se kemi biznese të mbyllura që janë goditur nga vendosja e kësaj takes të padrejtë dhe njëkohësisht që dëshmojnë cënueshmërinë e sigurisë juridike.

“Sot ndodhemi në kushtet e cënimit të sigurisë juridike, sot ndodhemi në kushtet e shkeljes së Kushtetutës dhe sot ndodhemi në kushtet e një tatimi që shkon 30-40% për profesionet e lira, tatimi më i lartë në Republikën e Shqipërisë” u shpreh deputetja Tabaku ndërkohë që theksoi se të gjitha veprimet tanimë kryhen në koordinim të plotë me aktorët e interesit që kanë depozituar paditë e tyre”, tha Tabaku.

Gjykata Kushtetuese pranoi padinë e Grupit Parlamentar të PD, që ishte e para që depozitoi një të tillë në Gjykatë, ndërkohë që ftoi profesionistët e lirë që të bashkoheshin.

Tabaku bëri një takim me profesionistët e lirë në ambientet e Kuvendit të Shqipërisë, ndërkohë që Gjykata caktoi datën 21 maj dhe më tej qershorin për të bërë një seancë publike në lidhje me kërkesat e grupit parlamentar të PD dhe profesionistëve të Lirë.

“Dua ti jap një mesazh të gjithë profesionistëve të lirë që na kanë shkruar dhe na kanë kontaktuar, dua ti them që grupi parlamentar i PD do jetë këtu për të mbrojtur interesin e tyre, për të mbrojtur interesin e qytetarëve sot nuk janë pakicë por janë shumicë. është e vërtetë që sot Qeveria punon vetëm për pakicën por ne do mbrojmë interesin e shumicës”, u shpreh Tabaku.

Të fundit