Flash News

Ditari i Opozitës

Teza e Bylykbashit për SPAK: Është një grykë shishe, si po tenton Rama të krijojë perceptimin se po dështon

Teza e Bylykbashit për SPAK: Është një grykë shishe, si

Bylykbashi në emisionin 'Politiko': Rama po kërkon të bëjë diversion në disa plane. Isha kundër vettingut. Kemi gropën që zmadhohen e do fillojë me lopatë magjistratura.

Po bëni gabim në SPAK. Duhet të jetë më i fuqishëm. Ato që shpenzohen për vettingun të shpenzohen për SPAK. Do fillonin të mos bënin vepra korruptive.   

Efekti frikësuse do ishte më i lartë me kompetenca tjera. Kjo reformë duhet të ishte bërë që të coheshin në burg që në fillim. SPAK është një grykë shishe. do bllokohet sistemi, por u jep komoditetin që të përzgjedhin ceshtje. Mund të ndërtonim një sistem që do i jepte më shumë mundësi për goditje.

Kjo u zgjodh se kontrollohet më thjeshtë. Nëse del nga kontrolli SPAK kapet politikisht ose kthehet në vëllazëri të rrezikshëm ku vendosin prokurorët se kë do godasin.

Kam një tezë tjetër. Me problemet që i krijohen Ramës, i duhet ta fusë në instanjacion SPAK duke krijuar perceptimin se SPAK po dështon dhe më pas të rishikohet serish reforma, duke kaluar edhe një mandat tjetër qeveritar. Është bllokuar sistemi se ishte arkitektuar qëllimisht keq.

Të fundit