Flash News

Ditari i Opozitës

‘Ultimatumi’ për FETO-n, Berisha: Erdogan kërcënoi shqiptarët. Vëllazërinë e kemi brenda vetes, tjerët i kemi miq

‘Ultimatumi’ për FETO-n, Berisha: Erdogan kërcënoi

Ish kryeministri Sali Berisha ka komentuar sërish vizitën e Presidentit turk Erdogan, Recep Tayyip Erdoğan në Tiranë dhe shprehu kundërshtinë e tij për termin vëllazëri që u përdor gjatë takimit.

Nga ‘Foltorja’ e Mirditës, Berisha tha se Rama po sjell influencat e rrezikshme në vendin tonë, e megjithatë përfaqësuesit diplomatikë amerikanë në vend nuk po reagojnë.

Në mënyrë direkte, Berisha iu përgjigj Erdogan i cili foli për rregullat e vëllazërisë, kur kërkoi përndjekjen e organizatës FETO në Shqipëri.

Vjen këtu presidenti i Turqisë, u thotë në parlament, pasi kërcënon qytetarët shqiptarë për Lëvizjen Gulen u thotë se në vëllazëri ka rregulla. Në vëllazëri ka rregulla, mirëpo ju e dini që në doktrinën islame zhvillohet koncepti jo i kombit por i vëllazërisë.

Ne shqiptarët s’e kemi pranuar kurrë këtë e kemi pranuar islamin por jo për këtë, se po të jetë për vëllezër janë katolikët e Rrëshenit, Korçës… etj Janë ata që kanë gjak shqiptar sepse kështu kanë qenë gjithnjë për shqiptarët. Unë isha fëmijë në familje babai im praktikant mysliman por në familje festoheshin të gjitha festat. Dhe e pyesja përse i festojmë, sepse janë tanët thoshte.

Erdogan tha në parlament se në vëllazëri ka rregulla. Në doktrinën islame është koncepti i vëllazërisë dhe jo i kombit. Por ne nuk e kemi pranuar këtë. Sepse gjak shqiptar kanë katolikët e Mirditës, ortodoksët e Korçës. Unë isha fëmijë dhe festonim të gjithë festat fetare.

Vëllazërinë e kemi brenda vetes ne. Të tjerët i kemi miq,” tha Berisha

Vetë Berisha e bojkotoi fjalimin e Erdogan në Kuvend.

 

 

Të fundit