Ditari i Opozitës

Vizita e ministrit Dendias, PDIU thirrje për protestë: Nuk ka fokus çështjet që shqetësojnë shqiptarët, çon përpara axhendën greke

Vizita e ministrit Dendias, PDIU thirrje për protestë: Nuk ka fokus

Partia për Drejtësi, Integrim dhe Unitet së bashku me Shoqatën patriotike “Çamëria” do të zhvillojnë të martën, në orën 11:00, një tubim para Ministrisë së Jashtme. Kjo përkon me vizitën e ministrit të jashtëm të Greqisë në Tiranë, Nikos Dendias. Çështja çame, heqja e ligjit të luftës dhe zgjerimi me 12 milje i Greqisë në ujërat shqiptare, sipas PDIU, nuk do të jenë pjesë e axhendës së diskutimit. PDIU thotë se kjo vizitë nuk parashikon asnjë nga çështjet që shqetësojnë shqiptarët, por çon përpara axhendën greke. Në këto kushte, PDIU i bën thirrje gjithë shqiptarëve të bëhen pjesë e tubimit paqësor.

Deklarata e plotë:

“Mos prek Shqipërinë!”
“Mos harro Çamërinë!”

Shoqata patriotike “Çamëria” dhe Partia, Drejtësi, Integrim dhe Unitet ftojnë të gjithë shqiptarët nesër në orën 11:00, përpara Ministrisë së Jashtme, në tubimin paqësor për:
Çështjen Çame.
Heqjen e ligjit të luftës.
12 miljet detare shqiptare, Greqia I ka në Prevezë.

I bëjmë thirrje të gjithë shqiptarëve, të gjitha shoqatave patriotike të na bashkohen përpara Ministrisë së Jashme, për të protestuar së bashku me rastin e vizitës së ministrit të jashtëm grek, Nikos Dendias, vizitë e cila nuk parashikon asnjë nga çështjet që shqetësëojnë shqiptarët, por çon përpara axhendën greke.

I bëjmë thirrje qeverisë shqiptare të marrë parasysh axhendën e BE, e shprehuar nga ish komisioneri Hahn, e cila përcakton si çështje:
Zgjidhjen çështjes çame.
Heqjen e ligjit të luftës.
Marrëveshjen e detit.

Kufijtë tokësorë dhe detarë të Shqipërisë janë të njohura që në 1913, 1925, 1926-n dhe askush nuk mund të fali det apo tokë, kushdo që i thotë vetes patriotë.

Problemet me Greqinë zgjidhen vetëm me dinjitet, reciprocitet dhe dije.
Shqipëria nuk ka më as det, as tokë për të falur

Nesër ora 11:00
Përpara Ministrisë së Jashmte, Tiranë.

 

Ditari politik

Të fundit