Flash News

Ditari i Opozitës

VKM-ja për shkrirjen e ASA-s, Açka: Dëm i madh ndaj gjuhës dhe historisë shqiptare

VKM-ja për shkrirjen e ASA-s, Açka: Dëm i madh ndaj gjuhës

Deputetja e Partisë Demokratike, Flutura Açka ka reaguar pas miratimit të projektvendimit për transferimin e instituteve të ASA-s te Akademia e Shkencave. 

Në një postim në Facebook, Açka ka ironizuar faktin se asnjë zë autoritar nuk është ngritur për të kundërshtuar ndonjë shkelje.

Ajo shkruan se mjafton shkrirja e fjalës “Akademi Albanologjike” për të nënkuptuar dëmin e madh që po i bēhet kulturës, gjuhës, arkeologjisë, letërsisë dhe historisë shqiptare .

Kushi dhe Gjinushi, Mjafton shkrirja e fjalës “Akademi Albanologjike” për të nënkuptuar dëmin e madh që po i bēhet kulturës, gjuhës, arkeologjisë, letërsisē dhe historisë shqiptare. Pas mbylljes së kopshte e shkolla, nuk duhet të përfshinin në cv tuaj politike, për asnjë kusht, mbylljen e një akademie aq emblematike, zonja Kushi.

Mjafton fakti që asnjë zë (ose ndonjë i rrallē) autoritar nuk u ngrit të kundërshtonte ndonjë shkelje (edhe pse ankesë kanē qenë të shpeshta, gjatë analizës vjetore të Akademisë së Shkencave Shqiptare, mjafton ngjyra mavi e ftesave dhe e posterit për përvjetoret e këtij institucioni, mjafton mënyra tinzare e zgjatjes së mandatit tuaj politik, për të kuptuar sa apolitik është ky agresion ndaj shkencës albanologjike, zoti Gjinushi. Ka edhe raste kür, me dëshirēn dhe qëllimin e mirë, gjërat rregullohen, jo rrënohen. Dhe ky është rasti.
Në mbrojtje të profesorëve dhe të gjithë kontributorëve të nderuar. Dëshmi janë veprat, jo vitet politike, jo gjepurat dhe kulisat politike, të trashëguara nga regjimi i kontrollit dhe birësimi i dikurshëm me të”, shkruan deputetja.

Të fundit