Flash News

Ditari i Opozitës

Zgjedhjet/ LSI prezanton programin, pikat kryesore të tij

Zgjedhjet/ LSI prezanton programin, pikat kryesore të tij
Foto Ilustruese

Lëvizja Socialiste për Integrim ka prezantuar programin e saj për zgjedhjet e 25 prillit. Kryetarja Monika Kryemadhu u shpreh se programi kanë thelb punësimi dhe ekonomia.

Dakordësia e arritur mes opozitës së bashkuar është taksa e sheshte 9%, bëri me dije ajo. Gjithashtu shtoi se një nga pikat është reforma në arsim dhe mbështeja në masën 5%.

Pjesë e programit është edhe taksa 1% per arsimin per kompanite e medha dhe investimet në kërkimin shkencor.

Mbështetja e fermerëve është një tjetër pikë. Kryemadhi tha se ata do të mbështeten për njesitë e prodhimit dhe se taksa do të jetë 0 për të gjithë zinxhirin.

Ajo theksoi se prioritetet e LSI-së do të realizohen në 5 mujorin e parë të qeverisjes.

“Prioriteti ynë është punësimi dhe ekonomia. Të gjithë tashmë e keni dëgjuar dhe e dini dështmin e 300 mijë vendeve të punës. Kemi rënë dakort me taksën 9%, çdo familje dhe person që ka të ardhura nën 35 mijë lekë në muaj, përjashtohet nga taksat.

Do të rimbursojmë 5% të shpenzimeve në mënyrë që çdo qytetar, të ketë siguruar një rrogë shtesë në fund të vitit. Të rinjtë po përballen me sfida të mëdha, siç është papunësia dhe pamundësia ekonomike. Takse 1% per arsimin per kompanite e medha.

Do te realizojme reforme arsimore, mbeshtetje per arsimin 5%. Masivizim i programit meso dhe fito. Investime ne kerkimin shkencor. 30 % e konsumit merret nga prodhimi vendas. Takse 0 dhe tvsh per te gjithe zinxhirin e prodhimit”, deklaroi Kryemadhi.

Ditari politik

Të fundit