Flash News

Ditari i Opozitës

Zgjedhjet në Kuçovë, PL: Kreshnik Hajdari duhet të përjashtohet se ka fshehur dënimin në Greqi

Zgjedhjet në Kuçovë, PL: Kreshnik Hajdari duhet të

Nënkryetari i Partisë së Lirisë, Endrit Braimllari tha se mandati i koalicionit “Bashkë Fitojmë” në Bashkinë e Kuçovës është grabitur.

Në një deklaratë për mediat, ai deklaroi se kryebashkiaku në detyrë, Kreshnik Hajdari ka fshehur dënimin në shtetin grek dhe për këtë arsye duhet të përjashtohet nga detyra dhe se ende nuk ka një përgjigje nga ana e KQZ-së.

Deklarata e plotë:

Jemi në këtë komunikim me publikun për të denoncuar për të disatën herë, krimin e tmerrshëm shtetëror dhe elektoral të konsumuar në Kuçovë, më  14. Maj, duke grabitur me paratë e oligarkut, trafikut të drogës, në tavolinë mandatin e kandidatit të koalicionit “Bashkë Fitojmë”, Lefter Maliqi. Prova pafund të bëra publike këto ditë, konfirmojnë qartë që mandati  koalicionit “Bashkë Fitojmë” në Bashkinë e Kuçovës është grabitur.

Në emër të Koalicionit “Bashkë Fitojmë” i jemi drejtuar Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve në datë  04.04.2023, mbi verifikimin e pastërtisë së figurës së shtetasit Kreshnik Hajdari që në këtë rast është kryetari në detyrë dhe Kandidati Bashkisë Kuçovë për kryetar bashkie ne radhët e  Rilindjes, i cili në formularin e vetëdeklarimit ka fshehur deklarimin e dënimit penal në shtetin grek, fakt ky që  “sjell përjashtimin e menjëhershëm dhe në çdo kohë nga kandidimi, zgjedhja, emërimi apo nga funksioni publik”.

Materiali drejtuar KQZ por dhe Prokurorisë së Përgjithshme nga ana jonë ka qenë i plotë shoqëruar me vendimin e denimit të këtij shtetasi. Ende ne nuk kemi një përgjigje dhe mungesa e kësaj përgjigje nga ana e KQZ kompremton rënde procesin.

I bëjmë thirrje Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve, materialin referuar Prokurorisë për këtë çështje ta paraqesë të plotë së bashku me vendimin e dënimit. Ne të njëjtën kohe kandidati i koalicionit “Bashke Fitojme” Lefter Maliqi i është drejtuar SPAK për të njëjtën çështje dhe ende nuk ka një përgjigje.

 

Të fundit