Flash News

DITARI POLITIK

Palët bien në dakord, shtyhet miratimi i Aktit Normativ për “Kompensimin e çmimeve”

Palët bien në dakord, shtyhet miratimi i Aktit Normativ për

Palët në Kuvend kanë rënë dakord që të heqin nga rendi i ditës miratimin e Aktit Normativ për kompesim të çmimit të materialeve të ndërtimit. Kërkesa u bë nga Petrit Vasili dhe u pranua nga të gjitha palët. Sipas tyre, për këtë Akt ka ende për t’u diskutuar në Komision.

Petrit Vasili: Rend dite akti normativ për kompensimin e disa tenderave publik, sot është e pamundur të shqyrtohet. Ky akt duhet të shtyhet, nuk mund të privohet komisioni, është shumë e rëndë të vazhdoni përpara.

Taulant Balla: Akti normativ për kompensimin e disa tenderave publik. Dua të vë në dijeni Kuvendin që përmes opozitës ka pasur pretendim për këtë cështje me atë që thotë Petriti dua që të shtyhet edhe me kërkesë të Alibeaj , por ka një element që është thelbësor shtyrja duhet të bëhet deri javës tjetër, java tjetër është përcaktuar që java e gjelbërt por ky akt normativ do të hyjë në seancë në javën e ardhshme që i bie 30 qershor.

Enkelejd Alibeaj: Fakti që ju e keni përfshirë në rendin e ditës pa u marë vendimi një prej komisioneve, nuk duhet të përfshihet në rendin e ditës. Po kjo do të duhet të shtyhet. Është bërë praktikë që miratohen akti normative që u hiqe e drejta legjislative parlamentit. Pse qeveria e sjell me vonesë nuk është shkak që do të duhet të shtyhet sic propozon kreu i Grupit Parlamentar të PS. Nuk e përcaktoni ju. Do të duhet të shtyhet.

Të fundit