DITARI POLITIK

Tensione në kufirin mes dy vendeve/ Gruaja norvegjeze e Kurtit promovon librin për ideologjinë e të shoqit në Beograd

Tensione në kufirin mes dy vendeve/ Gruaja norvegjeze e Kurtit promovon

Ndërsa tensioni në pikëkalimet e Jarinjes dhe Bërnjakut vazhdon, për shkak të vendimit të Kryeministrit të Prishtinës, libri i gruas së Kurtit u promovua në Beograd, njofton gazeta serbe Politika.

Bëhet fjalë për librin "Ideja e lirisë dhe 'Vetëvendosja" nga Rita Augestad Knudsen, gruaja e kryeministrit të Kosovës Albin Kurti, dhe me këtë rast, Komiteti i Helsinkit për të Drejtat e Njeriut, i cili e përktheu librin në gjuhën serbe, organizoi një diskutim mbi Vetëvendosjen.

Autori, i cili iu bashkua konferencës përmes Zoom, falënderoi organizatorët për përkthimin dhe organizimin e bisedës me temën e së drejtës për Vetëvendosje.

Përveç Sonja Biserko, në takim morën pjesë drejtori i Forumit për Marrëdhënie Etnike, Dushan Janjić dhe profesori i Fakultetit të Shkencave Politike në Beograd, Dragan Gjukanoviq.

Drejtori i Institutit të Kosovës për Kërkim dhe Zhvillim (KIPRED), Dr. Lulzim Peci, profesori në Fakultetin e Shkencave Politike në Sarajevë, Nerzuk Curak dhe profesori në Fakultetin Juridik në Podgoricë, Srdjan Darmanovic, iu bashkuan bisedës përmes Internetit.

Autorja, ndër të tjera, tha se ajo pret që koncepti i vetëvendosjes, kuptimi dhe koncepti i të cilit po ndryshon, do të kthehet në politikën ndërkombëtare.

Të fundit