DITARI POLITIK

Diskutohet ndryshimi i buxhetit, por ministrja mungon. Braçe dhe opozita: Të vijë urgjent Ibrahimaj!

Diskutohet ndryshimi i buxhetit, por ministrja mungon. Braçe dhe opozita:

Komisioni i Ekonomisë po diskuton disa ndryshime në ligjin për buxhetin e vitit 2022 nga Pakoja e Madhe që qeveria do të shpërndajë në kuadër të krizës ekonomike.

Opozita dhe deputeti socialist rion Braçe kanë kërkuar meurgjencë pranin e ministres së Ekonomisë Delina Ibrahimaj. Ministrja ka dërguar në seancnë e komisionit zëvendësen e saj Adela Xhemali, ndërsa Braçe dhe demokratët kanë kërkuar me ngulm që Ibrahimaj të jetë e pranishme në diskutimin e buxhetit.

Debati:

Braçe: Është urgjente të jetë ministrja

Shalsi: Kishte dy urgjenca

Braçe: Për çfarë kjo kështu, ndryshon buxheti nuk vjen ministrja

Denaj: Nevoja për ministren e kuptojmë rëndësinë, është një akt normative rutinë i fundit të vitit dhe plotëson ato nevoja, ku ka më shumë kërkesë. Kjo e sotmja është proces rutinë. Unë mendoj se ka gjithë përfaqësimin e duhur nga Ministria e Financave dhe vijojmë më tej.

Braçe: S’ka njëri këtu të ketë problem me paketën e madhe përkundrejt shtresave në nevojë. E di kush është meraku im, që para 20 ditëve kemi miratuar këtë aktin tjetër. Ky akti tjetër, 4 ditë para sesa të mbyllej viti. Edhe unë dhe kolegë të tjerë kemi ngritur shqetësimin për ekzekutimin e buxhetit dhe realizimit si dhe parashikimit të tij. Akti normative pako e madhe

Tabaku: Ti si profesioniste duhet të thoshte kur ndryshon buxheti katër ditë. Unë kam një listë me pyetje për ministren. Z. Kryetarë në seancën e fundit të aktit normative kishim një listë me pyetje për ministren, transferim kapitali tek koorporata investimeve dhe priste procesin normal të buxhetimit. Unë kam nisur shkresa zyrtare për ministren, por më erdhi një meme, si hartim letërsie për transferimin e kapitalit. A ka nevojë pyeta ministren për ndryshime të tjera? Jo, u shpreh ministjra. Nuk ka më hapësirë tha ministjra. Më datë 30 u ndryshua sërish buxheti. Është hera e parë që do dilte ministrja për arrestimin e nënpunësit më të lartë të arrestuar dhe që është përpara drejtësisë dhe ministrja duhet të japi përgjigje. Buxhetin fillestar të miratuar vjet u bë leckë. E spostojmë në 12:00 seancën.

Braçe: Është urgjente të jetë ministrja

Shalsi: Pritëm 20 minuta që të nismin mbledhjen. Tani e kuptova për çfarë e doni mbledhjen, ta dija që do vinit këtu sot do e kisha menaxhuar ndryshe mbledhjen. E Kuptova, ku e keni hallin, por ne jemi për aktin këtu. Po u them shërbimeve të kuvendit, që për shkak të debateve të mëpërashme të programojmë një seancë dëgjimore me ministren për të dalë dhe jashtë aktit normativ.

Denaj: Nevoja për ministren e kuptojmë rëndësinë, është një akt normative rutinë i fundit të vitit dhe plotëson ato nevoja, ku ka më shumë kërkesë. Kjo e sotmja është proces rutinë. Unë mendoj se ka gjithë përfaqësimin e duhur nga Ministria e Financave dhe vijojmë më tej.

Braçe: S’ka njëri këtu të ketë problem me paketën e madhe përkundrejt shtresave në nevojë. E di kush është meraku im, që para 20 ditëve kemi miratuar këtë aktin tjetër. Ky akti tjetër, 4 ditë para sesa të mbyllej viti. Edhe unë dhe kolegë të tjerë kemi ngritur shqetësimin për ekzekutimin e buxhetit dhe realizimit si dhe parashikimit të tij.

Të fundit