Flash News

DITARI POLITIK

Zgjedhjet e 14 majit, PDIU ankimon në KAS rezultatet për Këshillin Bashkiak në Librazhd

Zgjedhjet e 14 majit, PDIU ankimon në KAS rezultatet për

Partia për Drejtësi, Integrim dhe Unitet ka dorëzuar në KAS jë kërkesë për rinumërim të votave për anëtarët e Këshillit Bashkiak në Librazhd. Në shkresën e dërguar PDIU ngre pretendime për parregullsi në këtë bashki sa i takim procesit të numërimit të votave.

Kjo forcë politike thotë se nga procesi i numërimit, përfaqësuesit e tyre kanë vënë re parregullsi, Një prej tyre thuhet në shkresë, është mosleximi me zë të lartë i votave nga ana e numëruesve.

PDIU evidenton edhe një tjetër pretendim të tyre sa i takon shpërndarjes së votave. Ata shprehen në shkresë se në 17 qendra votimi, ka marrë një votë ndërkohë që vetëm në një qendër tjetër ka marrë 37 vota.

“Nga përfaqësuesit tanë në këto KZAZ, janë vërejtur shumë parregullsi dhe në momentin e procesit të numërimit të votave, nga drejtuesit e KZAZ-ve, në disa raste nuk shqiptohej me zë të lartë pasqyrimi i votës, një veprim në kundërshtim të plotë me ligjin."

"Po të shohësh kamerat në tavolinat e qendrave të numërimit, konstatohet se kemi një tjetërsim të vullnetit të votave, nga ato të deklaruara me gojë nga numëruesit, në ato të hedhura në sistem. Nga tabelat e rezultateve për Këshillat Bashkiakë, shikohet një fenomen i çuditshëm, në 17 QV, kishte subjekti i PDIU vetëm 1 votë, kur në këto qendra ka mbështetës të këtij subjekti mbi 30 persona”, thuhet në deklaratën e PDIU-së.

Zgjedhjet e 14 majit, PDIU ankimon në KAS rezultatet për

Zgjedhjet e 14 majit, PDIU ankimon në KAS rezultatet për

Të fundit