Flash News

E SHPJEGUAR

Zbardhen darkat e Ramës me ish-agjentin e FBI-së në Tiranë dhe SHBA, i shoqëron ish-oficeri i inteligjencës shqiptare

Zbardhen darkat e Ramës me ish-agjentin e FBI-së në Tiranë

Ish-shefi i kundërzbulimit të FBI-së në Nju-Jork, Charles McGonigal, u akuzua për dy vepra penale të hënën pasi dyshohet se ka punuar me një oligark rus të sanksionuar nga SHBA pas daljes në pension si dhe ka fshehur qindra mijëra dollarë të marra nga një ish-zyrtari i shërbimeve shqiptare, teksa ishte ende në detyrë.

 Në dosjen e paraqitur në gjykatën e Manhatanit nga prokurorët federalë shkruhet edhe për lidhjet dhe takimet që ish-agjenti ka patur në SHBA dhe në Tiranë me kryeministrin Edi Rama.

Në darkat e tyre i pranishëm ka qenë edhe personi A, i cili përshkruhet si një qytetar i natyralizuar i Shteteve të Bashkuara i lindur në Shqipëri, me rezidencë në Neë Jersey. Personi A i njohur si Agron Neza ka qenë punonjës i një agjencie inteligjence shqiptare disa dekada më parë.

Pjesë nga aktakuza:

25. Pas udhëtimit të tij në Shqipëri në shtator, i pandehuri McGonigal vendosi marrëdhënie të vazhdueshme me Kryeministrin e Shqipërisë.

34. Më 20 nëntor 2017, i pandehuri McGonigal u takua me Kryeministrin e Shqipërisë në Shqipëri.

37. Në dhjetor 2017, McGonigal darkoi në Ëashington, DC me Personin A dhe zyrtarë të qeverisë shqiptare, dhe darkoi në Neë York City me Personin A dhe Kryeministrin e Shqipërisë.

43. Më 4 mars 2018, i pandehuri McGonigal darkoi në Ëashington, D.C., ndër të tjerë, me Personin A, Kryeministrin e Shqipërisë dhe një ish-agjent special të FBI-së, i cili punonte në një firmë ndërkombëtare shërbimesh profesionale.

Zbardhen darkat e Ramës me ish-agjentin e FBI-së në Tiranë

Të fundit