Flash News

E SHPJEGUAR

Të dëbuar dhe ‘non grata’/ KQZ i dërgoi për verifikim, ç’kanë deklaruar 12 kandidatët në formularët e dekriminalizimit

Të dëbuar dhe ‘non grata’/ KQZ i dërgoi për

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve lajmëroi se ka dërguar në Prokurori për verifikim të thelluar një listë me kandidatë nga disa prej partive kryesore në kuadër të zbatimit të ligjit të njohur si ligji i dekriminalizimit.

KQZ ka veçuar 12 kandidatë nga pesë parti për t’i verifikuar nëse kanë patur në të shkuarën e tyre probleme me ligjin.

Lista:

Partia Lëvizja Socialiste për Integrim:

Arbër Arifaj

Partia Demokratike:

Agron Kapllanaj

Gentjan Muca

Rezart Tusha

Zef Hila

Partia Socialiste:

Artan Bitri

Halim Dauti

Leonard Beqiri

Partia Socialdemokrate:

Kleo Murataj

Tom Doshi

Koalicioni ABEOK:

Altin Gjeloshaj

Elsa Voka

Por, çfarë kanë deklaruar ata vetë në formularët e dekriminalizimit?

Shumica prej tyre rezultojnë të dëbuar nga shtetet e huaja, ndërsa mes tyre është renditur edhe kandidati i PSD, Tom Doshi i shpallur ‘non grata’ edhe nga SHBA.

Madje, ambasadorja amerikane Yuri Kim ka kërkuar që Tom Doshi të mos kandidojë në zgjedhjet e 25 prillit. Një muaj më parë, ajo riktheu deklaratën e Departamentit Amerikan të Shtetit, i cili e vendosi Doshin në “listën e zezë”.

Më poshtë, le t’i shohim me detaje se çfarë kanë deklaruar kandidatët për deputetë në formularët e dekriminalizimit:

Të dëbuar dhe ‘non grata’/ KQZ i dërgoi për

Të dëbuar dhe ‘non grata’/ KQZ i dërgoi për

Të dëbuar dhe ‘non grata’/ KQZ i dërgoi për

 

Të dëbuar dhe ‘non grata’/ KQZ i dërgoi për

Të dëbuar dhe ‘non grata’/ KQZ i dërgoi për

Arbër Arifajn kandidat i LSI në qarkun e Kukësit. Deklaron se është dëbuar nga shteti francez si azilkërkues, ku si arsye përmend mungesën e dokumentacionit.

Të dëbuar dhe ‘non grata’/ KQZ i dërgoi për

Të dëbuar dhe ‘non grata’/ KQZ i dërgoi për

Të dëbuar dhe ‘non grata’/ KQZ i dërgoi për

Të dëbuar dhe ‘non grata’/ KQZ i dërgoi për

Rezeart Tusha, kandidat i PD në Durrës deklaron se është dëbuar nga Zvicra në vitet 1994-1995, kur i është komunikuar sipas tij se i ka mbaruar leja e qëndrimit.  

Të dëbuar dhe ‘non grata’/ KQZ i dërgoi për

Të dëbuar dhe ‘non grata’/ KQZ i dërgoi për
 Të dëbuar dhe ‘non grata’/ KQZ i dërgoi për

 

Të dëbuar dhe ‘non grata’/ KQZ i dërgoi për

 

 

Të fundit