Flash News

E-TJERA

A do ketë emra të rinj në listën “e zezë” të SHBA për Shqipërinë? Palmer: Nuk do druhemi

A do ketë emra të rinj në listën “e zezë”

SHBA përdor një instrument efikas ndaj politikanëve dhe zyrtarëve të korruptuar, "listën e zezë".

Për këtë, në një intervistë për RTSH, zëvendësndihmës sekretari amerikan i Shtetit, Matthew Palmer deklaron se edhe për Shqipërinë sërish nuk do të druhet që të vendosë emra të rinj në këtë listë “të zezë”.

Në në një farë mënyrë nuk i parashikojmë vendimet për sanksionet, por ama jemi të ndërgjegjshëm ashtu sikur edhe shumë të tjerë janë të ndërgjegjshëm që këto janë instrumente të rëndësishme efikase dhe të fuqishme për të çuar përpara sundimin e ligjit dhe të kërkojmë llogaridhënie nga ata që kanë abuzuar me pozicionet politike.

Nuk kemi qenë të druajtur nga përdorimi i këtij instrumenti në të shkuarën dhe normalisht që nuk do të druhemi ta përdorim atë në të ardhmen”, tha Matthew Palmer.

 


 

Ditari politik

Të fundit