Flash News

E-TJERA

A do të ketë problematika aksi Orikum-Dukat gjatë sezonit veror? Çfarë thotë ministrja Balluku

A do të ketë problematika aksi Orikum-Dukat gjatë sezonit veror?

Punimet për ndërtimin e aksit rrugor Orikum-Dukat vijojnë. Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku, ka inspektuar nga afër sot punimet dhe sipas njoftimit për media, ministrja kërkoi që punimet për ndërtimin e këtij aksi rrugor të mos krijojnë pengesa për qarkullimin e automjeteve, veçanërisht gjatë sezonit veror, ku pritet nje fluks i lartë pushuesish vendas dhe te huaj.

Sipas Ballukut, po ashtu gjatë fundjavës, kur fluksi i automjeteve që i drejtohen bregdetit të jugut është më i lartë,  duhet të evitohen punimet të cilat mund të krijojnë trafik të automjeteve.

Ministrja u shpreh se bypass-i i Vlorës, si dhe segmentet e aksit Orikum-Dukat, që janë pjesë e rrugës ekzistuese, duhet të jenë gati dhe të hapura për qarkullimin e automjeteve me fillimin e sezonit turistik.

“Në këto momente jemi duke ecur shpejt për të mbyllur me shtresën e konglomeratit deri në fillimin e pjesës së gjurmës së re, që siç the, ndjek gjurmën e lumit, pra shtratin e lumit. Të gjitha këto së bashku, pra bypassi i Vlorës, pjesa e gjurmës që ne po inspektojmë sot edhe ai bypassimi i vogël që kemi bërë në hyrje të tubave të tunelit, do të jenë të gjitha gati për të qenë në përdorim të qytetarëve dhe të vizitorëve të jugut duke filluar nga java e parë e korrikut”, u shpreh Balluku.

Të fundit