Flash News

E-TJERA

Aktivisti i Diasporës: Një patronazhiste është zgjedhur për ambasadore në Kanada

Aktivisti i Diasporës: Një patronazhiste është zgjedhur

Aktivisti i Diasporës Shqiptare, Nador Bakalli ka komentuar emërimin e Artemis Malo si ambasadore e Shqipërisë në Kanda.

I ftuar në ‘Kafe Shqeto’ në SYRI TV, Bakalli u shpreh se Malo, është një personazh e cila ka mbajtur qëndrime thellësisht politike dhe që ka bërë aktivitete patronazhimi me diasporën.

“Një zonjë që është thellësisht partiake, që vjen nga radhët e PS-së, aktualisht zv/ministre e Jashtme, ish-deputete, ka qenë e angazhuar drejtpërdrejtë edhe në patronazhim diaspore. Kemi takime të saj të organizuar me sekretarin e Përgjithshëm të PS-së, në diaspore.

Ne kjo na bën të ndihemi keq.

Kjo sepse Kanadaja ka një përzgjedhje për njerëzish. Edhe ne si komunitet shqiptar ka një numër pikësh që duhet të plotësohen dhe janë njerëz të zgjedhur. Edhe ne duke ditur se ky komunitet ka një farë stature në raport me komunitete e tjera të diasporës, shpresonim të na dërgonin dikë deri diku, të paktën për sy e faqe të rezervuar.

Pra një diplomat karriere, një njeri me eksperiencë që ti përgjigjet nevojave të komunitetit. Ne na dërgojnë një njeri haptas që patronazhon për PS-në. Kjo e ka ngacmuar komunitetin dhe prandaj unë bëra atë reagim”, u shpreh Bakalli.

Të fundit