Flash News

E-TJERA

Avokati i Berishës: Në dosjen e SPAK nuk ka më asnjë veprim hetimor ndaj kryedemokratit

Avokati i Berishës: Në dosjen e SPAK nuk ka më asnjë veprim

Avokati i Sali Berishës, Genc Gjokutaj foli lidhur me procesin politik ndaj kryetarit të Partisë Demokratike në Gjykatën e Posaçme.

Në Syri tv, Gjokutaj u shpreh se në raportimin dy mujor të SPAK në gjykatë, me qëllim justifikimin e masave të sigurisë, ndaj kryetarit të opozitës nuk ka më asnjë veprim hetimor dhe nuk përmendet më emri i Sali Berishës.

‘Sot në mënyrë tej çdo dyshimi të arsyeshëm, u vërtetua fakti se Sali Berisha është një i burgosur i ndërgjegjes.

Ne sot në seancë, pas gjithë materialit që ka sjellë prokuroria, përfundimisht në raportimin që bën SPAK çdo dy muaj, për personat e arrestuar, apo paraburgosur, nuk ka më veprime hetimor ndaj Sali Berishës.

Sali Berisha nuk përmendet më as me emër. Ky është fundi i këtij procesi, dhe ata vazhdojnë dhe duan të thonë se, kjo ka lidhje me zotin Berisha.

Në mënyrë shterruese në u munduam të vendosim në një dialog logjik se çfarë lidhje kanë prurjet e sotme të prokurorisë, oponencën e projektit të Libenskin, ka pasur apo jo, ç’lidhje ka pasur mbrojtja kundër zjarrit dhe sqarimi që mbrojtja kundër zjarrit ngatërrohet me kontribute patriotike që thoshte prokuroria, përfundimisht e ka degjeneruar këtë proces në një teatër kukullash të shëmtuar, por me një kosto shumë të madhe me liderin e opozitës shqiptare ne gjendje arresti’, tha Genc Gjokutaj.  

Të fundit