Flash News

E-TJERA

Ballkani Perëndimor nga 1 korriku pa roaming, Bregu: I njëjti shërbim 4 herë më i shtrenjtë se qytetarët e BE

Ballkani Perëndimor nga 1 korriku pa roaming, Bregu: I njëjti
Majlinda Bregu

Një nga 1 korriku i këtij viti roamingu në Ballkanin Perëndimor do të shfuqizohet. Ky fakt e sjell rajonin një hap më afër uljes së tarifave të roamingut me Bashkimin Evropian, deklaroi Majlinda Bregu, Sekretare e Përgjithshme e Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal (RCC), gjatë një takimi të Grupit Punues të Ballkanit Perëndimor për Politikën e Roaming.

Tarifat për roaming të BP-BE janë jashtëzakonisht të mëdha dhe jo të bazuara në kushtet e tregut. Qytetarët e Ballkanit Perëndimor paguajnë të njëjtin shërbim 4 herë më shumë sesa qytetarët e BE-së për shkak të kostove të mëdha të roamingut, u theksua në takim.

“Hapi ynë i ardhshëm është të ulim çmimet midis Ballkanit Perëndimor dhe BE, i cili do të kërkojë angazhimin e plotë të të gjithë aktorëve të përfshirë, veçanërisht operatorët e telekomit, si dhe mbështetje teknike po aq të rëndësishme nga Komisioni Evropian, Drejtoria e Përgjithshme e Komunikimeve Rrjetet, Përmbajtja dhe Teknologjia dhe Drejtoria e Negociatave për Fqinjësinë dhe Zgjerimin dhe zyrtarë të lartë nga rajoni”, tha Bregu.

David Ringrose, kreu i departamentit në Drejtorinë e Përgjithshme për Rrjetet e Komunikimit, Përmbajtjes dhe Teknologjisë, tha se bashkëpunimi rajonal është mënyra e duhur për të arritur rezultate në Ballkanin Perëndimor dhe zbatimin e plotë të Marrëveshjes për uljen e çmimeve të roamingut, shkruan EWB.

Edhe Alessandra Sgobi, Shefe e Sektorit në Drejtorinë e Përgjithshme për Fqinjësinë dhe Negociatat e Zgjerimit, shtoi se duhet të ruajmë këtë moment pozitiv dhe të ndërtojmë mbi sukseset e Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal, pasi ulja e çmimeve midis Ballkanit Perëndimor dhe BE-së është diçka që rajoni mund t’i afrohet tregut të vetëm të Bashkimit Evropian.

Të fundit