Flash News

E-TJERA

Balluku takon ministrin grek: Siguria energjetike e vendit tonë do të shtonte sigurinë energjetike të rajonit

Balluku takon ministrin grek: Siguria energjetike e vendit tonë do të

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku priti në një takim ministrin e Energjisë dhe Mjedisit të Greqisë, Kostas Skrekas.

Duke folur për rëndësinë e forcimit të bashkëpunimit rajonal, ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë bëri të ditur një tjetër iniciativë të rëndësishme siç është aderimi i OST shqiptare në kompaninë e cila ofron sot shërbimet rajonale europiane.

SEIEeNE CC është një nga gjashtë Koordinatorë Europiane Rajonalë të Sigurisë, që ka si qëllim koordinimin e OST-ve europiane në nivel rajonal, me qëllim bashkëpunimin nëe fushën e procesit të “green transition”. Aktualisht kjo kopmani përbëhet nga OST e Bullgarisë, Greqisë, Italisë dhe Rumanisë.

Balluku takon ministrin grek: Siguria energjetike e vendit tonë do të

“Unë i kam kërkuar kolegut Skrekas që të na mbështesë politikisht përsa i përket kësaj kërkese të Republikës së Shqipërisë, sepse siguria energjetike edhe e vendit tonë do të shtonte sigurinë energjetike të rajonit dhe kjo është diçka e rëndësishme për të cilën ne do të insistojmë në të ardhmen edhe përmes kërkesës tonë në Komisionin Europian”, u shpreh Balluku.

Sektori i gazit ka qenë një tjetër temë e rëndësishme e diskutimit dypalësh, nisur edhe nga fakti se të dy vendet, si Greqia me terminalin e Aleksandropulit, ashtu dhe Shqipëria me terminalin e Vlorës kanë vendosur që të investojnë në gazifikim në 10-vjeçarin e ardhshëm.

Të fundit