Flash News

E-TJERA

Banorët e Bërxullës në protestë: Nuk ka asnjë reagim, Balluku e bëri projektin pa marrëveshje

Banorët e Bërxullës në protestë: Nuk ka asnjë

Banorët e Bërxullës kanë dalë sërish në protestë për të kërkuar drejtësi për pronat e tyre të cilat preken nga projekti Thumanë-Kashar. Kjo është hera e disatë që banorët protestojnë dhe nga ana e qeverisë nuk ka pasur asnjë reagim për të zgjidhur problemin.

Thirrja e tyre mbetet e njëjtë: institucionet të japing përgjigje lidhur me problemin e pronave të tyre. Sëë fundmi, ata kanë kërkuar edhe nga Dallëndyshe Bici, drejtoresha e Kadastrës, të bëjë verifikimin e pronave.

Një nga banorët është shprehur se projekti që ka bërë zv.kryeministrja Belinda Balluku është bërë pa marrëveshje, teksa thotë se protesta e radhës mund të jetë para Hipotekës, në rast se autoritetet do të vijojnë të heshtin.

"Projekti është bërë pa marrëveshje, nuk është pyetur askush. Vendimi për shpronësim nuk ka dalë. Akoma nuk del projekti për këto 2.2 km rrugë. Ku janë rrugët dytësore? Ku janë rrugët dytësore? Çfarë duhet të bëjnë banorët e Berxullit. Nuk ka asnjë lloj reagimi, dhe as informacion që të na jepet në rrugë zyrtare apo informale. Kemi bërë një takim para 5 ditësh me kryetarin e Bashkisë dhe me firmën, për negociata. Përgjigja e tyre; nuk kemi akoma të përfunduar projektin për nënkalimin dhe rrugën dytësore. Në Bërxullë nuk ka punime. Do protestojmë para Hipotekës se kemi kaq kohë që kërkojmë që të bëhen certifikimi i pronave. Zonjës Bicit i kërkoj që të ndërhyrje në Hipotekë dhe të verifikojë pronat dhe banesat. Kanë gjetur një gjë që çdo 6 muaj ndërrojnë drejtorët e Hipotekave. Askush nuk ndiqet penalisht, por i kërkojnë llogari popullit", ka thënë banori.

Të fundit