Flash News

E-TJERA

Banorët e Bërxullës sërish në protestë: Këtu po bëhet një masakër, projekti mbahet i fshehtë

Banorët e Bërxullës sërish në protestë: Këtu

Prej muajsh vijojnë protestat, por nuk kanë marrë asnjë reagim nga autoritetet. Banorët e Bërxullës i ka gjetur dita e diel sërish në protestë.

Ata kërkojnë dëmshpërblim sipas ligjit mbi projektin e rrugës Thumanë-Kashar që prek banesat e tyre.

Kryeplaku i Bërxullës, Muharrem Koni tha për mediat se projekti i qeverisë ëshët devijuar dhe për këtë kanë fakte. Koni u shpreh se projekti po mbahet i fshehtë, teksa shtoi se pavarësisht nisjes së punimeve, nuk ka një shkresë konkrete për projektin.

“Kemi deklaruar se është devijuar projekti dhe e kemi me fakte. Projekti në zhvillmi paralel me rrethin nuk do preket. Familjet që do preken nga projekti do jenë më shumë se 20 familje. Ka shpi që janë 1 metër larg rrugës dhe që do shemben. Këtu ka një enigmë të madhe rreth devijimit të projektit dhe pronarët i mbajnë çdo gjë të fshehtë, nuk i publikojnë faktet. Këtu po bëhet një masakër. Kemi bërë shumë kërkesa për bisedim. Kompania ‘Gener 2’ ka ofruar një marrëveshje për disa nga banorët për kulturat bujqësore pasi u përshpejtuan procedurat dhe nuk kishin leje ndërtimi. Kemi 8 muaj që protestojmë, punimet kanë filluar më herët dhe ata ende nuk kanë një shkresë të deklaruar konkrete rreth projektit”, tha Koni.

Të fundit