Flash News

E-TJERA

Baza e NATO-s në Porto Palermo, Stoltenberg: E mirëpresim ofertën, por duhet ta shqyrtojnë ekspertët

Baza e NATO-s në Porto Palermo, Stoltenberg: E mirëpresim

NATO është duke vlerësuar ofertën e Shqipërisë për ndërtimin e bazës së aleancës në Porto Palermo.

Në një intervistë për mediat malazeze, Jens Stoltenberg shefi i NATO-s, tha se ekspertët janë duke vlerësuar ofertat e aleatëve për vendosjen e objekteve të NATO-s në vendet e tyre dhe shumë shpejt do të japin këshilla në varësi të kushteve ushtarake.

“Mirëpresim ofertat e aleatëve për vendosjen e objekteve të NATO-s. Ekspertët tanë duhet të shikojnë të gjitha ofertat e tilla dhe më pas të japin këshilla në varësi të kushteve ushtarake. Koncepti i ri Strategjik i NATO-s, i cili u miratua në Samitin e Madridit, konfirmoi edhe një herë rëndësinë strategjike të Ballkanit Perëndimor për aleancën tonë. NATO do të vazhdojë të promovojë stabilitetin, sigurinë dhe bashkëpunimin në rajon, duke përfshirë përpjekjet e përditshme të KFOR-it, selisë sonë në Sarajevë dhe zyrës në Beograd. Siguria dhe stabiliteti në Ballkanin Perëndimor është e rëndësishme për NATO-n dhe për paqen dhe stabilitetin në Evropë”, u shpreh Stoltenberg.

I pyetur nëse ishte i shqetësuar për stabilitetin afatgjatë të Kosovës, Stoltenberg tha se diskutoi me lidershipin e Prishtinës dhe Beogradit për tensionet në Kosovë dhe shtoi se të dyja palët duhet të qëndrojnë të qetë, të shmangin veprimet e njëanshme dhe të angazhohen në mënyrë konstruktive në dialogun e ndërmjetësuar nga BE.

“Në përputhje me mandatin e tij në OKB, misioni i KFOR-it po monitoron nga afër situatën dhe është i përgatitur të ndërhyjë nëse rrezikohet stabiliteti. Misioni ynë është i fokusuar në sigurimin e një mjedisi të sigurt dhe të sigurt dhe lirinë e lëvizjes për të gjithë popullin e Kosovës”, tha Stolternberg.

Të fundit