Flash News

E-TJERA

BBC publikon shifrat: 20% e fëmijëve emigrantë shqiptarë janë zhdukur këtë vit

BBC publikon shifrat: 20% e fëmijëve emigrantë shqiptarë

Pothuajse 20% e fëmijëve emigrantë të pashoqëruar nga Shqipëria këtë vit janë zhdukur, shkruan BBC.

Autoriteti vendor ka marrë në mbrojtje 197 fëmijë shqiptarë deri më 31 tetor, por 39 prej tyre janë zhdukur.

Ecpat UK, e cila bën fushatë për të mbrojtur fëmijët nga shfrytëzimi, tha se shifrat ishin shumë shqetësuese.

Këshilli i Qarkut Kent tha se ka punuar ngushtë me Zyrën e Brendshme dhe policinë për të mbrojtur fëmijët

Shifrat u morën nga BBC përmes një kërkese për Lirinë e Informacionit.

Këshilli tha se 197 fëmijë shqiptarë të përpunuar në njësinë e pranimit në Kent të Ministrisë së Brendshme iu nënshtruan kujdesit nga 1 janari deri më 31 tetor.

Sipas raportit, deri më 7 nëntor, 39 ishin regjistruar si të zhdukur. Megjithatë, ajo tha se disa nga ata fëmijë do të kishin mbushur 18 vjeç.

Më shumë se 12,000 emigrantë nga Shqipëria kanë arritur në Mbretërinë e Bashkuar me gomone deri tani këtë vit - një rritje prej gati 4,000% krahasuar me vitin 2021. Çështja është vënë në pah nga ministri i Emigracionit Robert Jenrick i cili tha se në disa gomone, 80% e atyre që ishin në bord ishin nga Shqipëria.

Laura Durán, drejtuese e politikave, avokimit dhe kërkimit për Ecpat UK tha se ky ishte një numër "vërtet i lartë" i fëmijëve të zhdukur.

Ajo tha: "Ne jemi vërtet të shqetësuar se ata janë në rrezik të shfrytëzimit ose janë trafikuar efektivisht.

"Ata mund të përballen me shfrytëzimin e punës në industri të ndryshme si ndërtimi ose lavazhet; ata mund të shfrytëzohen kriminalisht në shpërndarjen e drogës ose në fermat e kanabisit, ose mund të shfrytëzohen seksualisht."

  

Të fundit