Flash News

E-TJERA

BE “shuplakë” Ramës: Pagat s’mund të deklarohen, Shqipëria synon integrimin

BE “shuplakë” Ramës: Pagat s’mund të

Kryeministri Edi Rama legjitimoi pak kohë më parë skandalin e rrjedhjes së pagave, duke thënë se pati ndikim pozitiv në ekonomi dhe se mund të ndërmarrë një nismë që synon deklarimin e tyre një herë në vit.

Por kjo nismë për një vend që synon t’i bashkohet BE-së bie në kundërshtim me normat ligjore të bllokut. Në një reagim, Komisioni Evropian ishte i qartë se mbrojtja e të dhënave personale është një e drejtë themelore në BE.

Ai vuri në dukje se Rregullorja e Përgjithshme e BE-së për Mbrojtjen e të Dhënave (GDPR) ka forcuar masat mbrojtëse për mbrojtjen e të dhënave dhe u siguron individëve të drejta më të forta, transparencë të rritur dhe i bën mbajtësit e të dhënave më të përgjegjshëm.

Euroactiv shkruan se KE ka thënë: “BE kujton se Shqipëria është angazhuar të miratojë një ligj të rishikuar për mbrojtjen e të dhënave personale, në përputhje me acquis të BE-së, duke përfshirë GDPR-në gjatë vitit 2022”.

Ekzekutivi i BE-së vazhdoi, duke thënë se sipas GDPR çdo projekt rregull ose legjislacion që parashikon përpunimin e të dhënave personale dhe prek të drejtën e privatësisë duhet t'i nënshtrohet fillimisht një vlerësimi të domosdoshmërisë dhe përshtatshmërisë së tyre me objektivat e deklaruara dhe proporcionalitetit, me vëmendjen e duhur ndaj opsioneve alternative.

Me fjalë të tjera, qeveria nuk mund të fillojë thjesht publikimin e të dhënave personale të njerëzve bazuar në përgjigjen e Këshillimit Kombëtar.

 

 

Të fundit