Flash News

E-TJERA

Begaj dekreton 3 projektligjet për rritjen e pagës së deputetëve dhe funksionarëve të lartë

Begaj dekreton 3 projektligjet për rritjen e pagës së

Pas miratimit në Kuvendin e Shqipërisë, presidenti Bajram Begaj ka dekretuar tre projektligjet për rritjen e pagave të funksionarëve e zyrtarëve të lartë, deputetëve, ministrave dhe vetë Presidentit.

Begaj ka dekretuar edhe ligjin për statusin e prokurorëve dhe gjyqtarëve në Republikën e Shqipërisë.

Paga e Presidentit Begaj rritet nga 257 000 lekë në 425 000 lekë, pra me 65.4%. Kryeministri dhe Kryetarit të Kuvendit i shkon paga në 393 125 lekë, nga 228 730 lekë që ishte.

Me 82.4% u është rritur paga ministrave, përkatësisht nga 174 760 lekë në 318 750 lekë. Deputetët janë ata që përfitojnë rritjen më të lartë në përqindje, përkatësisht 98%, nga 156 770 lekë, në 310 250 lekë.

Begaj dekreton 3 projektligjet për rritjen e pagës së Begaj dekreton 3 projektligjet për rritjen e pagës së Begaj dekreton 3 projektligjet për rritjen e pagës së

Të fundit