Flash News

E-TJERA

Behgjet Pacolli reagon për Aeroportin e Vlorës: Do të jetë investim me qindra mln €

Behgjet Pacolli reagon për Aeroportin e Vlorës: Do të jetë

Politikani i njohur kosovar, Behgjet Pacolli, ka reaguar për herë të parë publikisht pas shpalljes së kompanisë së tij, “Mabetex International” si fituese për ndërtimin e Aeroportit të Vlorës.

Përmes një postimi në Facebook, Pacolli falenderon qeverinë për mundësinë, teksa shkruan se për të është një privilegj ky besim që i është dhënë.

Biznesmeni shprehet më tej se vlera e investimit për këtë projekt shkon në qindra milionë euro, dhe sipas tij ky është investimi më i madh i një kompanie private në rajon vitet e fundit.

Postimi i Pacollit:

Sot është një ditë e rëndësishme për kompaninë që unë themelova gati 30 vjet më parë.
Sot është një ditë e rëndësishme për Shqipërinë dhe për mijëra njerëz që do të përfitojnë nga ky investim.
Kompania “Mabetex International” ka fituar (për herë të parë në tokat shqiptare) një projekt madhështor në Shqipëri.

Është një nder dhe privilegj i madh për mua dhe kompaninë time, që më në fund të ngremë flamurin e Mabetexit në tokën shqiptare.
Në fakt,
Mabetex International, me investimet e sajë do të ndërtojë Aeroportin e Vlorës.
Projekti i Mabetexit u zgjodh si projekti më i mirë nga të gjithë ofertuesit.
Unë jam mirënjohës për të gjithë ata që punuan shumë për të fituar këtë projekt dhe gjithashtu falënderoj Qeverinë Shqiptare për veprim të drejtë për të krijuar këtë mundësi.
Vlera e investimit është e madhe.
Në fazen e parë (në periudhën dy-vjeçare) do të ndertohët ndertesa e Aeroportit dhe pista që kapin vlerën e Investimeve mbi 103,500,000 € dhe në fazën e dytë (në 4 vitet e para) do të zhvillohët infrastruktura suplementare e biznesit dhe turizmit që arrijnë vlerën e investimeve me qindra miljiona €.
Ky investim konsiderohët si investimi më i madh i ndonjë kompanie private në rajon në koherat e fundit.

Behgjet Pacolli reagon për Aeroportin e Vlorës: Do të jetë

Të fundit