E-TJERA

Berisha ‘non-grata’/ Kongresmeni amerikan i shkruan letrën e tretë DASH-it: E papranueshme që nuk jepni detaje

Berisha ‘non-grata’/ Kongresmeni amerikan i shkruan letrën e

Kongresmeni amerikan Lee Zeldin, anëtar i Komitetit të Punëve të Jashtme të Dhomës së Përfaqësuesve, i ka dërguar një letër Sekretarit të Shtetit Antony Blinken për t’i dhënë një përgjigje kërkesave të tij lidhur me shpalljen ’non-grata’ të ish-kryeministrit Sali Berisha.

letrën drejtuar Blinken, Zeldin kërkon të merret në konsideratë kërkesa e tij, që në fakt është e treta drejtuar SAH-it, për të dhënë një informacion më të plotë dhe në kohë me detaje që justifikojnë sanksionimin ndaj Berishës.

Kujtojmë se Lee Zeldin i dërgoi në muajin gusht Sekretarit të Shtetit një letër të ngjashme ku i kërkonte informacione dhe detaje për rastin e ish-kryeministrit Berisha. Asokohe Blinken dhe DASH i dhanë një përgjigje që sipas Zeldin, nuk ishte e paqartë.

Në një seancë dëgjimore të Komisionit të Punëve të Jashtme të Dhomës së Përfaqësuesve në qershor, kongresmeni Zeldin pyeti Sekretarin Blinken në lidhje me sanksionimin e administratës Biden ndaj ish-kryeministrit Sali Berisha. Në të njëjtën ditë me seancën dëgjimore, kongresmeni Zeldin i dërgoi një letër Departamentit të Shtetit duke kërkuar informacion në lidhje me vendimin për sanksionimin e Berishës.

LERTA E PLOTË:

I nderuar sekretar Blinken dhe ushtrues detyre i ndihmës sekretarit Durakoglu,

Unë shkruaj sot për të ndjekur letrën time të 27 gushtit 2021 duke kërkuar një përgjigje me shkrim dhe takim me zyrtarin përkatës të Departamentit të Shtetit për të diskutuar në thellësi dhe për të shqyrtuar intelektin duke përshkruar "korrupsion të rëndësishëm" pasi lidhet me procesin që Departamenti i Shtetit përdori sanksion Sali Berisha.

Kanë kaluar pesë muaj që kur kam bërë kërkesën time origjinale, e cila është në thelb më se e mjaftueshme koha për t'u përgjigjur në mënyrë adekuate. Kjo është tani kërkesa ime e tretë për informacion shtesë që nga ngritja çështjes së sanksionimit të Sali Berishës nga Sekretari Blinken gjatë Kuvendit të 7 qershorit 2021, në seancën dëgjimore të Komisionit të Punëve të Jashtme. Kongresi luan një rol të rëndësishëm mbikëqyrës për ekzekutivin dega duke përfshirë Departamentin e Shtetit, megjithatë zyra ime ka marrë shumë pak detaje ndaj pyetjeve të mia. Është e papranueshme dhe e dyshimtë që Departamenti i Shtetit nuk e ka përmbushur mjaftueshëm këtë kërkesë për informacion shtesë në kohën e duhur dhe në vend të kësaj zgjedhur për të ecur ngadalë një kërkesë të Kongresit për transparencë.

Duke pasur parasysh peshën e vendimit tuaj, ju lutem t'i kushtoni kësaj çështjeje vëmendjen që meriton dhe pres përgjigjen tuaj të menjëhershme.

Berisha ‘non-grata’/ Kongresmeni amerikan i shkruan letrën e
Letra e kongresmenit amerkan Lee Zeldin

Të fundit