Flash News

E-TJERA

Bilanci i Urgjencës Kombëtare: Gjatë 2020-ës, më shumë të vdekur nga aksidentet rrugore sesa nga luftërat

Bilanci i Urgjencës Kombëtare: Gjatë 2020-ës, më
Foto ilustruese

Ndonëse një vit pandemie dhe mes kufizimesh për lëvizjen e automjeteve dhe këmbësorëve për shkak të masave anti-covid, sërish 2020-ta regjistroi një numër të lartë viktimash nga aksidentet rrugore.

Qendra Kombëtare e Urgjencës Mjekësore ka bërë bilancin e vitit që shkoi dhe rezulton se nga 6248 aksidente rrugore kanë humbur jetën 159 persona.

Numrin më të lartë të aksidenteve e regjistron Tirana me 2631 aksidente, e më pas vijnë qytetet e tjera si Vlora me 803, Durrësi me 576 etj.

Aksidentet sipas qarqeve:

Tiranë: 2631 aksidente.

Durrës: 576 aksidente.

Berat: 328 aksidente.

Elbasan: 458 aksidente.

Fier: 442 aksidente.

Gjirokastër: 167 aksidente.

Korçë: 359 aksidente.

Kukës: 50 aksidente.

Lezhë: 297 aksidente..

Shkodër: 85 aksidente.

Vlorë: 803 aksidente.

Dibër: 52 aksidente.

Bilanci i Urgjencës Kombëtare: Gjatë 2020-ës, më

Ditari politik

Të fundit