Flash News

E-TJERA

Bizneset në “krizë” për fuqi punëtore, biznesi italian: Qeveria të investojë në formimin e të rinjve

Bizneset në “krizë” për fuqi punëtore, biznesi

Presidenti i Konfindustrisë italiane në Shqipëri, Sergio Fontana, ka apeluar qeverinë të ndërmarrë praktika në edukimin dhe formimin e të rinjve për të zhvilluar karrierën e tyre në Shqipëri.

Sipas Fontanas, qeveria duhet të mbështesë kompanitë me lehtësira fiskale në mënyrë që të rinjtë të qëndrojnë në Shqipëri dhe të mos largohen.

“Qeveria shqiptare duhet të bëjë më shumë për çështjen e edukimit dhe për formimin e të rinjve shqiptar pasi Shqipëria ofron shumë mundësi për të rinjtë shqiptar për të zhvilluar karrierën e tyre në Shqipëri. Kështu që bashkëpunimi midis kompanive dhe qeverisë shqiptare duhet të jetë në mënyrë që të bëjnë të mundur qëndrimin e të rinjve dhe moslargimin e tyre jashtë vendit. Qeveria të mund të mbështes kompanitë me lehtësira fiskale në mënyrë që të rinjtë të qëndrojnë këtu”, theksoi Fontana.

Thirrja e kreut të Konfiundustrisë italiane vjen në një kohë kur vendi po përballet me një rritje të të rinjve që largohen drejt vendeve të BE-ë dhe Britanisë së Madhe. Bizneset po e vuajnë mungesën e fuqisë punëtore.

Qeveria miratoi së fundmi rritjen e pagës minimale nga 34 mijë lekë në 40 mijë lekë.

Të fundit