Flash News

E-TJERA

Braverman ‘iu përvesh’ emigrantëve, mirëpo Britania rekord për numrin më të lartë të refugjatëve për 2022

Braverman ‘iu përvesh’ emigrantëve, mirëpo Britania

Emigrantët në Britani, kryesisht ata shqiptarët kanë qenë fokusi i mediave britanike dhe jo vetëm, për shumë kohë.

Kjo për shkak të numrit të lartë të tyre si dhe për mënyrën sesi trajtohen në këtë shtet, duke nisur dhe nga reagimi i ashpër i sekretares Braverman.

Mediat e huaja kanë publikuar një artikull në të cilin shkruhet se emigracioni drejt Britanisë është rritur me 15% gjatë vitit 2022, edhe pse qeveria britanike është zotuar se do të godasë lëvizjet e paligjshme të refugjatëve.

Imigrimi u rrit me më shumë se 15%, e përkthyer në 1.2 milionë refugjatë që erdhën në vend në vitin 2022, sipas shifrave të Zyrës për Statistikat Kombëtare të publikuara të enjten.

Popullsisë së Britanisë iu shtuan rreth 606,000 njerëz, një rekord ky pavarësisht se 557,000 emigruan nga vendi në të njëjtën periudhë kohore.

Në vitin 2021, migrimi neto ishte 504,000, një shifër që është rritur me 20% tani.

Emigracioni jashtë BE-së gjithashtu çoi nivelet e larta të emigracionit me ardhjet nga Ukraina dhe Hongkong në një nivel më të lartë të të gjitha kohërave.

Të fundit