E-TJERA

Debati për ‘Prefektin”, reagon Braçe: Qazim Mulleti bashkëpunoi me nazistët, u përfshi në ekzekutimet e antifashistëve

Debati për ‘Prefektin”, reagon Braçe: Qazim Mulleti

Rivënia në skenë e komedisë "Prefekti" nga Teatri Kombëtar, ku vihet në lojë prefekti  Qazim Mulleti ka rindezur debatin mbi veprat e kohës së regjimit komunist që denigron disa prej figurave historike.

Në këtë debat është përfshirë edhe deputeti i PS, Erion Braçe. Në një postim në rrjetet sociale, ai shkruan se Qazim Mulleti ishte i përfshirë në arrestimet dhe ekzekutimet me vdekje të antifashistëve!
Reagimi:  

 “Fashizmi është krim!
As opinion, as komedi, as teatër, por krim!
Qazim Mulleti d.v ishte kryetar i bashkisë Tiranë prej pushtimit fashist;
Qazim Mulleti d.v ishte prefekt i Tiranës gjatë pushtimit fashist e nazist, emëruar nga qeveri fashiste/naziste e në bashkëpunim me ta!
Vini re;
Prefekti në atë kohe, si funksion e pushtet, ishte i përfshirë në arrestimet dhe ekzekutimet me vdekje të antifashistëve!
Kaq! Dhe besoj mjafton!
Pjesa tjetër është teatër, komedi, film;
Nuk është histori faktike, por komedi, parodi.
Kush të doje e sheh e kush jo!
Por kur politika, në shekullin e 21-të, nis të vendosë se si duhet të jetë komedia, parodia etj etj, ky është rikthim hëm në fashizëm e hëm në hoxhizëm!
Boll!

Liria e njerëzve për ta parë botën si duan e bërë komedi, parodi, teatër, art në përgjithësi, është kushtetuese!
Të gjithë të tjerëve po iu pëlqeu mirë, po nuk iu pëlqeu, punë e madhe shumë!
Në fund, gjithçka ka ndodhur me familjen e tij të papërfshirë në krim kund, si përndjekje, diskriminim, burgim, internim, pas vitit 1945, është e padrejtë deri kriminale!
Përgjegjësia penale është individuale dhe shumë e qartë madje”, shkruan Braçe.

Të fundit