Flash News

E-TJERA

Deklaratat e Ramës, Partia Demokratike e Italisë thirrje Melonit: Ndaloni investimitin 800 milionë euro

Deklaratat e Ramës, Partia Demokratike e Italisë thirrje Melonit:

 

Partia Demokratike në Itali ka reaguar pas deklaratave të kryeministrit Edi Rama i cili për “La Repubblica”, e quajti dështim ngritjen e kampeve të refugjatëve në Shqipëri.

"Qendra do të jetë gati për disa muaj gjithsesi, kjo nuk është asgjë! Por problemi do të jetë funksionimi i tij! Dhe do të jetë shumë e vështirë për procedurat: si do të menaxhoni 3000 persona në 28 ditë me burokracitë italiane dhe rregullat evropiane?", thuhej në artikullin e medias italiane.

Më vonë, Rama e mohoi të kishte dhënë intervistë për median italiane.

Partia Demokratike e Italisë, në një reagim në Facebook, i kërkon qeverisë Meloni të raportojë në Parlament për gjendjen e ecurisë së ndërtimeve të dy kampeve.

“Pas fjalëve të kryeministrit të Republikës së Shqipërisë, Edi Rama, i kërkojmë qeverisë të raportojë urgjentisht në parlament për gjendjen e ecurisë së investimeve të parashikuara nga marrëveshja Itali-Shqipëri, ndaj delegacioni i deputetëve të PD-së ka qenë në Shqipëria ditët e fundit për të dokumentuar statusin real të ecurisë së investimeve në ish-bazën ushtarake në Gjadër ku, sipas orarit të qeverisë, duhet të kishte funksionuar tashmë një qendër pritjeje emigrantësh.

Rama konfirmon kompleksitetin e marrëveshjes duke hedhur një hije të gjatë mbi mundësinë e menaxhimit të duhur të procedurave të zbarkimit, identifikimit dhe praktikave të azilit në Shqipëri. Por mbi të gjitha konfirmon atë që kemi parë me sytë tanë: për momentin objektet nuk janë aty dhe investimet po udhëtojnë me vonesa të mëdha pavarësisht rritjes së fortë të kostove të gjithë operacionit që do të sjellë dëme mbi 800 milionë euro për fondet e shtetit. Qeveria duhet të ndalojë dhe t'i përdorë ato fonde për mirëqenien dhe kujdesin shëndetësor siç kërkon ligji i Schlein".

Të fundit