Flash News

E-TJERA

Disney kërkon që Reddit dhe Google të zbulojnë se kush zbuloi skenarin e 'Marvel Ant-Man and the Wasp: Quantumania'

Disney kërkon që Reddit dhe Google të zbulojnë se kush

'Marvel', e cila është në pronësi të 'Disney', është jashtëzakonisht e fshehtë për projektet e saj dhe nuk ishte shumë e kënaqur kur pjesë të mëdha të dialogut "Ant-Man And The Wasp: Quantumania" gjetën rrugën e tyre në internet.

"Disney" ka kërkuar nga një gjykatë që të detyrojë Reddit dhe Google të identifikojnë se kush zbuloi një transkript për filmin më të fundit të Marvel javë përpara publikimit. "Ant-Man And The Wasp: Quantumania" u shfaq premierë muajin e kaluar, por jo përpara se dhjetëra faqe dialogu të postoheshin në internet dhe të zbuloheshin detajet kryesore të historisë.

Transkripti prej 63 faqesh u shpërnda si një skedar Google Docs në një faqe të komunitetit Reddit kushtuar ndarjes dhe diskutimit të rrjedhjeve dhe thashethemeve rreth filmave të Marvel përpara se të dilnin në kinema.  Në një përpjekje për të zbuluar se kush ishte pas rrjedhjes, Disney i ka kërkuar një gjykate në Kaliforni të lëshojë një fletëthirrje që detyron Google dhe Reddit të ndajnë çdo "informacion identifikues" që kanë në lidhje me llogarinë përgjegjëse.

Regjistrimet në gjykatë janë bërë nga një filial i Disney-t i quajtur MVL Film Finance, i cili thotë se transkripti është postuar "në ose rreth" 20 janar.

Transkripti u postua në nënreditimin e MarvelStudiosSpoilers nga një llogari e quajtur MSSmods, e cila ndahet mes moderatorëve të komunitetit. Ai përmbante një përkthim të titrave në portugalisht të filmit, raporton "Variety", megjithëse jo në rend kronologjik. Subreddit ka qindra mijëra përdorues, por është bërë privat dhe anëtarët e rinj duhet të miratohen.

Skedari i Google Docs dhe postimi i Reddit ishin hequr të dyja përpara se secila platformë të mund të ndërmerrte veprime. Reddit nuk ka thënë nëse synon të përmbushë kërkesën e Disney.

Reddit është e përkushtuar të mbrojë privatësinë e përdoruesve tanë”, thuhet në një deklaratë.

"Ne kemi procese rigoroze për të vlerësuar kërkesat ligjore dhe për të kundërshtuar aty ku është e nevojshme."

Të fundit