Flash News

E-TJERA

Dita e Lirisë së Medias, ambasadorët: Është e rrezikshme të jesh gazetar, qeveritë duhet të garantojnë sigurinë e tyre

Dita e Lirisë së Medias, ambasadorët: Është e
Vincenzo Del Monaco dhe Elsa Håstad 

Në Ditën e Lirisë së Medias, ambasadori i OSBE-së në Tiranë, Vincenzo Del Monaco dhe ajo e Suedisë, Elsa Håstad thonë se në kohët e sotme është e rrezikshme të jesh gazetar.

Përmes një reagimi në rrjetet sociale, ata theksojnë se gazetaret janë më të ekspozuara ndaj ngacmimeve. Diplomatët shtojnë se media është oksigjen për çdo demokraci.

"Të gjitha qeveritë duhet të garantojnë sigurinë e gazetarëve. Në Shqipëri, ne punojmë çdo ditë për këtë", nënvizojnë ata.

Të fundit