Flash News

E-TJERA

Dita Ndërkombëtare e Demokracisë, mesazhi i Blinken: Në demokraci të lulëzuar njerëzit mund t'i kërkojnë llogari qeverisë

Dita Ndërkombëtare e Demokracisë, mesazhi i Blinken: Në

Në Ditën Ndërkombëtare të Demokracisë, ambasada amerikane në Shqipëri ka shpërndarë mesazhin e Sekretarit të Shtetit, Antony Blinken. Ky i fundit ka shprehur mbështetje për demokracinë dhe përpjekjet drejt një bote më të barabartë dhe të qëndrueshme.

"Shtetet e Bashkuara vendosin demokracinë dhe të drejtat e njeriut në qendër të politikës sonë të jashtme; ato janë elemente thelbësore në arritjen dhe ruajtjen e paqes dhe stabilitetit në të gjithë botën. Angazhimi ynë është i fortë dhe i bazuar në përvojën tonë si një demokraci - e papërsosur, por që përpiqemi vazhdimisht për një bashkim më të përsosur. Ne e dimë që shoqëritë e lira dhe demokratike kanë qytetarë më të shëndetshëm, konflikte më pak të dhunshme dhe komunitete më të begata. Në të vërtetë, demokracia jep për shumë, jo për pak", shkruan Blinken.

Ai bën me dije se në muajin dhjetor, presidenti Joe Biden do të mbledhë qeverinë, shoqërinë civile dhe drejtuesit e sektorit privat nga një grup i ndryshëm i demokracive botërore në një samit virtual për demokracinë.

Sipas Blinken, një demokraci e lulëzuar varet nga hapësira qytetare e hapur, ku njerëzit mund të mbrojnë të drejtat e tyre dhe të kërkojnë llogari nga qeveria. Ai evidenton sundimin e ligjit, zgjedhjet e lira dhe të ndershme, lirinë e shprehjes dhe të shtypit si gurë themeli të një demokracie të shëndetshme.

Të fundit