Flash News

E-TJERA

"Ditët e Bujqësisë 2022" , ndikimi në Shqipëri i bashkëpunimeve rajonale dhe evropiane

"Ditët e Bujqësisë 2022" , ndikimi në

 “Ditët e Bujqësisë 2022”, Panairi Ndërkombëtar i Bujqësisë, Teknologjive, Ushqimit dhe Përpunimit  do të organizohet në datat 19-21 Maj, 2022 në qytetin e Lushnjes. I njohur si kryeqyteti i eksporteve bujqësore, me akses në tregje të ndryshme, qyteti i Lushnjes ka zgjeruar hartën e produkteve “Made in Albania” jo vetëm me vendet e rajonit, por edhe drejt Bashkimit Evropian e deri në vendet Nordike.

Duke qenë se kërkesa për fruta dhe perime të freskëta cilësore në tregjet perëndimore pritet të rritet në mënyrë të qëndrueshme dhe blerësit e mëdhenj do të jenë gjithnjë e më shumë të interesuar të sigurojnë burime nga tregjet në zhvillim si Shqipëria, workshopi i organizuar nga Richard Arnold, ekspert i tregtisë ndërkombëtare, do të jetë një vlerë e shtuar për "Ditët e Bujqësisë".

Gjithashtu, ekspertiza e Asetila Koestinger (Koestinger & Partners e GatewayPartners Export Powerhouse) do të hedhë dritë jo vetëm mbi problematika aktuale si për shembull gabimet më të zakonshme gjatë procesit të eksportimit drejt BE-së, por do të japë përgjigje për një nga pyetjet më të shtruara në këtë sektor, si të gjeni tregje eksportuese për produkte të caktuara.

Gjatë workshopit me titull "Rruga e eksportit të frutave dhe perimeve shqiptare drejt tregjeve evropiane me standart të lartë" një sërë temash do të trajtohen nga Richard Arnold. Nga tendencat e kërkesës menaxhimi i cilësisë dhe certifikatat te standardet e marketingut deri tek konkurrenca dhe çmimet.

"Ditët e Bujqësisë 2022" , ndikimi në

Të fundit