Flash News

E-TJERA

Dosja 5D, Teliti: Veliaj refuzon ngritjen e një auditi ndërkombëtar

Dosja 5D, Teliti: Veliaj refuzon ngritjen e një auditi

Nënkryetari i Këshillit Bashkiak të Tiranës, Dorjan Teliti në një deklaratë për mediat, tha se Erion Veliaj refuzoi kërkesën e këshilltarëve të opozitës për të ngritur një grup auditi ndërkombëtar mbi dosjen “5D”.

Teliti tha se këshilltarët e opozitës nuk do të dorëzohen pasi askush nuk mund t’i pengojë të kryejnë detyrën me transparencë.

“Ditën e djeshme, në orën 17.00, patëm reagimin e parë nga ana e mazhorancës, e cila më në fund thirri në mbledhje Kryesinë e Këshillit Bashkiak të Tiranës. Ju do pyesni: po cfarë ndodhi në mbledhje, çfarë përfundimi nxorët? Përgjigja është e thjeshtë, morëm një PO të vetme jetime dhe shumë JO të përsëritura nga përfaqësuesit e Veliaj në Kryesinë e Këshillit Bashkiak.

Në këtë mbledhje të zgjeruar të Kryesisë, ku pas kërkesës time në cilësinë e NënKryetarit të Këshillit kërkova të ftoheshin në këtë mbledhje edhe drejtuesit e grupimeve të këshilltarëve, kërkesë e cila për hir së vërtetës gjeti mbështetje nga mazhoranca socialiste, nga ai moment e në vijim, ndonëse aspak të surprizuar, u përballëm me një seri të gjatë e të përsëritur të “JO, JO dhe vetëm JO” për çdo kërkesë të depozituar nga këshilltarët opozitarë gjatë javëve të fundit.

Ata i thanë JO kërkesës për mbledhje jashtë radhe / të jashtëzakonshme të Këshillit Bashkiak për të thirrur Kryebashkiakun dhe trajtuar, debatuar e nxjerre provat mbi aferën 5D. E qartë që ata kanë frikë të përballen me të vërtetat e hidhura.

Ata i thanë JO ngritjes së një komisioni të përkohshëm me karakter “quasi hetimor” për të investiguar së cilat hallka kanë ceduar e lejuar abuzimin me fondet e buxhetit të bashkisë. E qartë që ata nuk duan transparencën. Ata i thanë JO kërkesës për kontraktimin e një auditi të huaj mbi të ardhurat dhe shpenzimet e bashkisë.

Ata i thanë përsëri JO, për të disatën herë, ngritjes së Komisionit të Përhershëm 4-vjeçar të Kontrollit Financiar, detyrim ky ligjor dhe i Rregullores së Brendshme të vetë Këshillit, konkretisht neni 36 siç jepet edhe në monitor, duke vazhduar të qënurit në shkelje të rregullores për të 10-in muaj radhazi nga dita e konstituimit të këtij Këshilli në qershor 2023. E qartë që ata nuk duan tja dine as për ligj e as për asgjë tjetër.

Gjithsesi, ne këshilltarët e opozitës nuk dorëzohemi. Askush nuk na pengon dot të kryejmë detyrën tonë për transparencë dhe përdorim të drejtë e ligjor të cdo qindarke të fondeve e burimeve publike”, tha Teliti.

Të fundit