E-TJERA

Dosjet e ‘nxehta’ të SPAK, Artan Hoxha: Dy ish-kryeministra janë nën hetim, kam dorëzuar 2 kaseta

Dosjet e ‘nxehta’ të SPAK, Artan Hoxha: Dy ish-kryeministra

Gazetari investigativ Artan Hoxha ka bërë me dije se në dosjet e rëndësishme të SPAK janë përfshirë në hetime edhe dy ish kryeministra.  

I ftuar në ‘Opinion’, Hoxha thotë se për këtë dosje ai vetë ka dërguar dy video.

“Dosje të tjera që SPAK ka nën hetim, por nuk ka marr ende të pandehur janë çështje që lidhen me korrupsionin. Mes tyre janë dy çështje, që të paktën unë i di se jam i përfshirë në këtë histori. Kam materialet dhe kasetat e marra nga një person i rëndësishëm.

Ja kam vënë në dispozicion SPAK në Korrik të vitit të kaluar. Është çështje e rëndësishme, por SPAK ende nuk e ka finalizuar. Janë përfshirë dy kryeministra dhe kam çuar dy video, njëra 1 orë e 27 minuta dhe tjetra dy orë të plota. Detaje nuk dua të jap”, tha Hoxha.

Po ashtu, gazetari tha se SPAK ka nën hetim edhe 33 gjyqtarë dhe prokurorë të rrëzuar nga vettingu.

SPAK ka nën hetim 33 gjyqtarë dhe prokurorë të rrëzuar nga vettingu. Se kur i finalizon këto i di SPAK se nuk është detyra ime. Fakti që ju keni ndryshuar qëndrimin tuaj të këtyre viteve me ngre shqetësimin se cfarë ka ndryshuar, kur ishit mbrojtësit e reformës”, tha Hoxha, ndërsa kësaj deklarate iu përgjigj kreu i grupit parlamentar të PS, Taulant Balla.

“Ka Kërkesë dhe jo sulm ndaj SPAK, shpresa jonë që numri i personave të dënuar të ishte më i madh. Nuk mjaftohemi që vetëm Llalla të jetë në atë statitstikë që thatë. Kërkuam rritjen e procesit”, tha Balla.

 

Të fundit