Flash News

E-TJERA

Dritë në fund të tunelit me shpikjen e vaksinës?!/ OBSH ngre shqetësimin: Pandemia nuk ka mbaruar

Dritë në fund të tunelit me shpikjen e vaksinës?!/ OBSH ngre

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka paralajmëruar njerëzit që të mos vetëkënaqen me faktin se është prodhuar vaksina kundër Covid-19.

Drejtori i Përgjithshëm i OBSH, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ka thënë se ekziston shqetësimi se pavarësisht shpikjes së vaksinës, pandemia e Covid-19 nuk ka mbaruar.

"Përparimi në vaksinat na jep të gjithëve një nxitje dhe tani mund të fillojmë të shohim dritën në fund të tunelit. Sidoqoftë, OBSH është e shqetësuar se ekziston një perceptim në pandemia nuk ka mbaruar.

E vërteta është se aktualisht, shumë vende janë dëshmitare të transmetimit shumë të lartë të virusit, i cili po bën presion të madh në spitale, njësi të kujdesit intensiv dhe punonjës shëndetësorë. Disa vende në Evropë kanë arritur të zvogëlojnë transmetimin e virusit duke vendosur masa të rrepta. Është e rëndësishme që njerëzit duhet të vazhdojnë të ndjekin masat kombëtare dhe lokale për të siguruar që rastet nuk të zvogëlohen", tha Ghebreyesus.

Ditari politik

Të fundit