Flash News

E-TJERA

Dyshohet se u vetëvra në Britani, familjarët e emigrantit shqiptar pa përgjigje nga hetimet

Dyshohet se u vetëvra në Britani, familjarët e emigrantit

Familja e një emigranti shqiptar të ndaluar thotë se kërkon përgjigje se si ai ka vdekur.

Alfred Dosku vdiq në spitalin në Redhill, Surrey, më 17 nëntor 2023 pasi u gjet nga stafi i qendrës së imigracionit, i cili u përpoq ta ringjallte.

Një hetim jurie në gjykatën e Horsham Coroner, West Sussex, do të mbahet për vdekjen e 37-vjeçarit.

Kushërira e Doskut, Ledisa Hysa Dosku, tha: “Duam vetëm të dimë se çfarë ka ndodhur”, shkruan BBC.

Gjatë një rishikimi para hetimit, mjekja e vjetër Penelope Schofield tha se hetimi do të shqyrtonte çështjet që lidhen me vdekjen e tij.

Hysa Dosku tha se kushëriri i saj ishte "shumë i zgjuar", duke shtuar se familja nuk e kuptonte se si ai përfundoi në qendrën e imigracionit.

“Bisedën e fundit me vëllanë e ndjeu kur foli me të, ishte gati të kthehej. Ishte gati të bashkohej me familjen”, tha ajo. Ajo shtoi se vdekja e Doskut ishte "plotësisht e pakuptueshme".

Përfaqësimi ligjor për qeverinë dhe Serco ishin gjithashtu të pranishëm në seancën dëgjimore, e cila caktoi një shqyrtim të mëtejshëm para-hetues për në qershor.

Practice Plus Group, një ofrues i kujdesit shëndetësor që vlerësoi z. Dosku me mbërritjen e tij në institucion dhe kishte staf të përfshirë në përpjekjet për ringjallje, do të ftohet gjithashtu për t'u përfaqësuar në hetim.

Hetimi është planifikuar të zhvillohet brenda dhjetorit të këtij viti në një datë që do të vendoset.

Të fundit