Flash News

E-TJERA

Hakerimi i WhatsApp, eksperti: Që nga shtatori janë vjedhur 50 mijë fjalëkalime nga hakerat rusë

Hakerimi i WhatsApp, eksperti: Që nga shtatori janë vjedhur 50

Eksperti i kriminalistikës Ervin Karamuço njoftoi një ditë më parë se bisedat në Ëhatsapp të 506 mijë shqiptarëve janë nxjerrë në shitje në ‘darkweb’.

I ftuar në studion e Abc News, Karamuço tha se janë vjedhur rreth 50 mijë fjalëkalime nga një sulm kibernetik rus, që sipas eskpertit, ka ndodhur nga shtatori i këtij viti.

Karamuço thotë se të dhënat e marra kanë një dëm katastrofal, pasi hakerat nuk targetojnë vetëm njerëz të zakonshëm.

“Ato që janë marrë nga ana e hakersave, dhe kjo ka dëme katastrofale, disa mund të jenë infektuar, sepse ata nuk targetojnë vetëm individë të zakonshëm. Disa nga këto të dhëna rrezikojnë që të shiten në ‘darkweb’”, tha Karamuço.

Të fundit