Flash News

E-TJERA

Elva Margariti shkarkon drejtoreshën e Arkivit të Filmit, punësoi burrin në një projekt

Elva Margariti shkarkon drejtoreshën e Arkivit të Filmit, punësoi
Iris Elezi dhe bashkeshorti

Ministrja e Kulturës, Elva Margati ka urdhëruar shkarkimin e Iris Elezit nga posti i drejtoreshës së Arkivit të Filmit.

Shkak për shkarkimin e Elezit ka qenë ”konflikti i interesi në ushtrimin e funksionit publik”, pasi punësoi bashkëshortin Tomas Logoreci dhe të afërm të tjerë, në projektin “MEAP”. 

Sipas urdhrit për lirimin e menjëhershëm të firmosur nga Margariti, gjatë ushtrimit të detyrës, Elezi ka kryer një sërë shkeljesh duke vepruar në kundërshtim me legjislacionin në fuqi.

Elva Margariti shkarkon drejtoreshën e Arkivit të Filmit, punësoi

Elezi u emërua drejtoreshë në Arkivin e Filmit në vitin 2017. 

Të fundit